Hlavní obsah

ABBA po 35 letech vydá nové písně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové bývalé švédské skupiny ABBA se sešli ve studiu, aby nahráli blíže nespecifikovanou hudbu. Neznamená to, že by se ABBA vracela na pódia, jde prý o nečekaný důsledek jejich projektu „turné ve virtuální realitě”, uvedla BBC.

Foto: Universal Music

Členové skupiny ABBA: zleva Benny Andersson, Agnetha Fältskogová (blond), Anni-Frid Lyngstadová, Björn Ulvaeus

Článek

„Všichni čtyři jsme cítili, že po 35 letech by mohla být zábava spojit zase síly a jít do studia,” napsala skupina na Instagramu.

Jedna z písniček nazvaná I Still Have Faith In You bude představena v prosinci v televizích BBC a NBC.

Mluvčí skupiny Gorel Hanser řekl, že zvuk nahrávek „bude znít povědomě, ale taky moderně”. Atmosféra ve studiu prý byla pohodová a necítili se tam divně ani po 35 letech.

Zdůraznil ale, že ABBA se opravdu nevrací na pódia. Chystá se jen virtuální turné hologramů.

Skupina ABBA vznikla v roce 1972 a s hity Waterloo, Mamma Mia! nebo Dancing Queen se stala symbolem disko éry. V osmdesátých letech zanikla a její členové neustále opakují, že se na pódia nevrátí, i když jim nabízeli miliardu dolarů za turné. Skupinu tvořili Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskogová a Anni-Frid Lyngstadová.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám