Hlavní obsah

Večer Českého lva hudebně doprovodí Tata Bojs

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavná pražská formace Tata Bojs doprovodí udílení filmových cen Český lev. Ceny se budou rozdávat v sobotu 7. března v pražském Rudolfinu.

Foto: Supraphon-Salim Issa

Tata Bojs

Článek

Skupina Tata Bojs hraje od roku 1988, nápad na založení pražské alternativní kapely přišel už na základní škole, kam chodili Mardoša a Milan Cais. Kapela proslula specifickým humorem v textech a také důrazem na vizuální show.

Jejich prvním oficiálně vydaným LP albem bylo Ukončete nás (1997), následovaly třeba desky Nekonečná stanice (1998), Futuretro (2000), Biorytmy (2002), Attention! (2002), Nanoalbum (2004), Kluci kde ste? (2007), Ležatá osmička (2011) a A/B (2015).

„Nabídka doprovodit hudebně celý slavnostní večer udílení cen Český lev nás moc potěšila, ale trochu máme podezření, že to je hlavně díky naší písničce Filmařská,“ podotknul Milan Cais.

„Hudba a film jsou spojené nádoby, které si můžou pomáhat a vzájemně se podpořit. Tak se o to 7. března v Rudolfinu pokusíme, i když večer asi nebude tak úplně v ‚naší režii‘.“

„Tata Bojs umí tedy všechno to, co přináší divákovi i dobrý film,“ dodala Tereza Malá Rychnovská, výkonná ředitelka pořádající České filmové a televizní akademie.

Nominacím na Českého lva vládnou Vlastníci, Nabarvené ptáče a Staříci

Český lev

Slavnostní předávání 27. výročních cen České filmové a televizní akademie bude v pražském Rudolfinu moderovat již podruhé herec Václav Kopta. Kreativní supervize večera se ujal renomovaný režisér Marek Najbrt, zatímco z režisérské židle bude průběh slavnostního večera řídit jeho neméně zkušený kolega Michael Čech. Scéna bude dílem Martina Chocholouška. Galavečer budou moci zhlédnout i televizní diváci v přímém přenosu České televize od 20 hodin na ČT1.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám