Hlavní obsah

Jaroslav Plesl: Nebyly to prázdniny

Právo, (míš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátou nominaci na cenu Český lev proměnil ve svou první sošku herec Jaroslav Plesl za vedlejší roli ve filmu Miroslava Krobota Díra u Hanušovic.

Foto: PRÁVO – Milan Malíček

Jaroslav Plesl čekal na českého lva dlouho.

Článek

Čekal jste, že už to vyjde?

Co na to odpovědět? Nečekal, ale přál jsem si to. Bylo to popáté a byl to film s Mirkem Krobotem, takže velká radost.

V čem byl pro vás ten film jiný než předchozí?

Je svým způsobem drsný až krutý, ale myslím, že zároveň má nadhled a osobitý humor. Není pro každého diváka, spousta lidí čekala, že bude poetikou navazovat na seriál Čtvrtá hvězda, což tak není. Ale ten trochu hlouběji skrytý humor tam je přítomen.

Jak jste se cítil v prostředí Jeseníků, kde se natáčelo?

Měl jsem točit v dešti, všichni říkali, že tam prší pořád, a já jsem pět dní čekal na déšť. Bylo to horké a suché léto. Seděl jsem v hospůdce U pytláka a Jeseníky do mě vstupovaly, až mě pohltily.

Byli jste tam skoro všichni z Dejvického divadla. Jaký to byl pobyt?

Bylo to příjemné, ale na druhou stranu to nebyly žádné prázdniny. Mirek je náročný režisér a lidé, s nimiž jsem hrál, jsou skvělí herci. Rozhodně to nebylo tak, že se budeme smát, a pak típneme cigáro a natočíme film. Byla to docela těžká práce. Ostatně se mnou vůbec na place zábava není, jsem spíše hodně soustředěný až zamlklý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám