Hlavní obsah

Swayze mluví v dokumentu i o svých démonech

Právo, Tereza Frýdová

Nový dokumentární film s názvem I Am Patrick Swayze je vzpomínkou na život a osobnost amerického herce. Premiérově bude představen na televizní síti Paramount Network 18. srpna, v den hercových nedožitých sedmašedesátých narozenin.

Foto: ČTK/EMPICS/Ian West

Patrick Swayze a jeho životní láska Lisa Niemiová

Článek

Swayze podlehl rakovině slinivky v září 2009, a letos tak uplyne deset let od jeho smrti. Nejvíce se proslavil hlavní rolí ve filmu Hříšný tanec, ve kterém ztvárnil tanečního instruktora Johnnyho Castla. Proslul i rolí v komediálním melodramatu Duch, ve kterém hrál s Demi Moorovou a Whoopi Goldbergovou. Nezapomenutelná pak byla i jeho postava v komedii Tři muži v negližé, ve které si zahrál jednoho z travestitů. Právě za tyto tři snímky získal ocenění Zlatý glóbus.

Trailer k novému dokumentu byl představen minulý týden ve čtvrtek a nastínil, jakým způsobem bude život herce připomínat. Hlavní postavení v něm mají lidé, se kterými se Swayze důvěrně znal. Objevují se v něm jeho kolegové z branže, například Demi Moorová, Sam Elliot, Rob Lowe nebo Jennifer Greyová.

Zároveň na herce zavzpomíná jeho životní láska Lisa Niemiová, celým jménem Lisa Anne Haapaniemi, se kterou byl ženatý od roku 1975 a s níž tvořil nerozlučný pár sedmatřicet let. Ti všichni divákům připomenou, jakým člověkem byl. V upoutávce několik ze vzpomínkových vět uslyšíme.

„Patrick měl v sobě jakýsi zvláštní druh síly a tvrdosti. Zároveň však disponoval jedinečnou schopností se krásně, jemně a smyslně pohybovat,“ vzpomíná Moorová.

Herec špatně snášel ztrátu soukromí, kterou mu jeho popularita přinesla. Jednu dobu se také potýkal se závislostí na alkoholu, kvůli které musel dokonce podstoupit léčbu. V novém dokumentu se také objeví záznamy z rozhovorů, ve kterých Swayze o těchto nesnadných chvílích mluví.

„Mám v sobě spoustu démonů a ti mě určitým způsobem ovládají. Pokoušel jsem se dělat všechno možné, abych se jich zbavil, a myslel jsem si, že to bude možné. Ale teď vidím, že nevím, jestli bude,“ je slyšet v upoutávce.

Snímek je čtvrtý díl pořadu, který nese název I am. Kanadský režisér Adrian Buitenhuis v něm připomíná životy významných herců.

¨

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám