Hlavní obsah

Začínají Hrady.cz s Anetou, Lucií Bílou i Kryštofem

Novinky, Stanislav Dvořák

Začíná putovní festival Hrady.cz na hradě Točníku. První den zahájí Arakain, Michal Hrůza či Lucie Bílá a v sobotu dorazí Aneta Langerová nebo skupina Kryštof.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie Bílá

Článek

Kapela Kryštof se vrací na Hrady.cz po dlouhé pauze, kdy se věnovala hlavně svým letním kempům spojeným s Agrofertem. Dlouholetá spolupráce s firmou Agrofert byla ale letos z neznámých důvodů ukončena a nikdo to nechtěl komentovat.

Návštěvníci Hradů se prý mohou těšit na nově pojaté projekce přes celou scénu, unikátní světelnou show a speciální efekty známé z legendárního dvojkoncertu na Strahově. Chybět tak nebude například kolo, na kterém Richard Krajčo projíždí nad hlavami fanoušků. „Vyzkoušeli jsme si již několik festivalů v tomto pojetí a máme z výsledku radost. Vždycky jsme chtěli publiku na festivalech představit něco velkého a strhujícího ve stylu největších zahraničních hvězd,“ uvedl Krajčo.

Festival se během následujících víkendů bude konat také na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí či Bouzově a skončí na Bezdězu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Richard Krajčo, v pozadí Jarek Nohavica

V pátek zahrají kapely Sto zvířat, Mydy Rabycad nebo The Agony, v devět hodin večer vypukne oblíbené páteční vyhlášení nejlepších karnevalových masek. Výherci hradního karnevalu mohou získat například volné vstupenky na další ročník festivalu Hrady CZ.

„V sobotu se areál otevře v deset hodin dopoledne a rozezní ho Jelen, Michal Ambrož & Hudba Praha, Kamil Střihavka & The Leaders!, Visací zámek, Poletíme?, Dymytry, Trautenberk. Sobotní program dále nabídne koncerty Elis Mraz, Elišky Buocikové nebo zpěváka a kytaristy Romualda Klemma,“ upřesnila za pořadatele Klára Bobková.

„Organizátoři festivalu Hrady CZ jsou odpovědní nejen k zachování historických památek a kulturního dědictví, ale také k životnímu prostředí. Proto letos nově v areálech zavádějí pasivní třídění odpadů a zálohované vratné kelímky na pivo,” dodala.

Lístky na festival lze zakoupit v síti Ticketstream na www.hradycz.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám