Hlavní obsah

Beats for Love láká na historicky největší program

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší festival elektronické taneční hudby ve střední Evropě, ostravský Beats for Love, začíná ve středu v Dolních Vítkovicích. Letošní program je přitom nejpestřejší v historii a počet hvězd je oproti minulému ročníku dvojnásobný.

Foto: Profimedia.cz

DJ Don Diablo vystoupí na ostravském festivalu Beats for Love.

Článek

Na festivalu vystoupí od 3. do 6. července více než dvě stě účinkujících na více než deseti pódiích. Mezi hlavní hvězdy, které se představí na největší Love Stage, patří nizozemský DJ Don Diablo, jenž spolupracoval s kapelou Coldplay nebo s Edem Sheeranem a v minulém roce se umístil na sedmém místě v celosvětové anketě DJ Mag Top 100.

Dalšími velkými jmény jsou Oliver Heldens či Alle Farben, který patří mezi nejhranější umělce evropských rádií a jenž festival ve středu 3. července zahájí už v 16 hodin. Přijedou také legenda světového houseu Sven Väth, Robin Schulz nebo belgický DJ Netsky.

„Osobně se moc těším na house stage, na které zahraje Claptone, který má opravdu výborné skladby a špičkovou produkci, a dále také třeba na Nora En Pure. Na tyto dva výstupy se určitě zajdu osobně podívat. Na Amundsen EDM Stage se pak rozhodně půjdu podívat na groovového krále Krydera,“ řekl ředitel festivalu Kamil Rudolf na dotaz, které vystoupení si určitě nenechá ujít.

Novinkou letošního ročníku bude diskusní fórum s názvem Beats Evolution. „Půjde o tematicky zaměřené panelové diskuse s rozmanitými řečníky z České republiky i zahraničí, kteří z různých úhlů představí hudební svět a život v něm,“ uvedl člen festivalového týmu Matyáš Ožana.

Festival ani letos nezapomene na dobročinnost. Charitativní rozměr má přehlídka už šestým rokem. Zatímco dříve organizátoři poslali peníze mobilnímu hospici, postižené holčičce či kardiologickému oddělení nemocnice, letos podpoří dvě těžce postižené děti - šestiletou Emmu Plačkovou, na kterou v patnácti měsících vytryskla vařící voda z prasklé konvice a od té doby kromě popálenin trpí poúrazovým poškozením mozku, a Honzu Kuňáka, která má dětskou mozkovou obrnu, kvadruparézu a oční vadu.

„Získané peníze pomůžou v případě Emmy uhradit rehabilitace a speciální pobyty v lázních, v případě Honzíka mechanický vozík, žíněnku nebo asistenta,“ doplnil Rudolf.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám