Hlavní obsah

Nová alba: Avicii, Santana, Prince či Jonas Brothers

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červnová albová várka přináší především zajímavá posmrtná alba. Vychází kolekce písní Aviciiho, demonahrávek Prince a desky, na které se podílel zpěvák Vláďa Šafránek. Novinky poslali na trh i kapela Santana nebo američtí Jonas Brothers.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Avicii: Tim

Foto: Universal Music

Obal alba

Nahrávka nabízí skladby, na kterých Avicii pracoval během posledního roku před svou loňskou dobrovolnou smrtí. Jeho spolupracovníci album dokončili, přičemž se pokoušeli svou práci co nejvíce sladit s jeho vizí. Na finalizaci alba se kromě jiných podíleli Chris Martin z kapely Coldplay, Carl Falk, Albin Nedler či Kristoffer Fogelmark. Zisky z prodeje nahrávky poputují do nadace Tim Bergling Foundation, kterou založila Aviciiho rodina s cílem zvýšit povědomí o mentálním zdraví a prevenci sebevražd. 

Santana: Africa Speaks

Foto: Concord

Obal alba

Pětadvacáté studiové album kapely Santana, v jejímž čele stojí skvělý kytarista Carlos Santana, produkoval slovutný Rick Rubin. Kolekce vznikla během desetidenní session ve studiu v Malibu, kdy se narodilo devětačtyřicet skladeb. Nahrála ho osmičlenná kapela v čele se samotným Santanou.

Aurora: A Different Kind of Human (Step 2)

Foto: Decca

Obal alba

Loni v září vyšla první část alba norské zpěvačky, nyní je na světě část druhá. Aurora na ní prohlubuje svůj alternativní syntetický pop, který je zajímavý svou náladou a také nezaměnitelným projevem umělkyně.

Jonas Brothers: Happiness Begins

Foto: Republic

Obal alba

Americká trojice Jonas Brothers si dopřála od roku 2013 pauzu. Nyní se vrací a činí tak i prostřednictvím nového alba. Zůstala v něm co do tvorby na popovém poli, nicméně po produkční stránce jsou její nové skladby dospělejší, než tomu bylo na předešlých počinech. 

Prince: Originals

Foto: Warner Music

Obal alba

Nahrávka obsahuje demonahrávky skladeb, které zesnulý hudebník a zpěvák Prince pořídil pro jiné umělce. Někteří je použili, jiní nikoli. Jde především o raritní kolekci pro fanoušky a sběratele. 

Brain: Vláďa Šafránek a Tonda Rauer

Foto: Warner Music

Obal alba

Zpěvák Vláďa Šafránek stihnul před svým loňským skonem natočit několik písní. Jeho kamarád Tonda Rauer s kolegy album na jeho počest dokončil. Poslední nahrávky z pera a s hlasem rockového zpěváka a muzikanta vycházejí pod titulem Brain. 

Ateliér: Kalevala

Foto: Indies Happy Trails

Obal alba

Kalevala je druhé album brněnské skupiny Ateliér. Po debutovém albu PůlCédé se kapela rozhodla vydat hlouběji do příběhů jednotlivých písní a vtáhnout posluchače do bájné, tajemné a kouzelné vesničky, kterou nazývá Kalevala. 

Různí: Kosecké písně

Foto: Indies Scope

Obal alba

Album nabízí originální folklórní zpěvy a písně slyšené na moravských lukách. Po ukončení několikaleté práce na Antologii moravské lidové hudby, která byla symbolicky zakončena osmou nahrávkou s funerální tematikou Smrti, milá smrti, se vydavatelství Indies Scope rozhodlo pokračovat novou sérií folklórních nahrávek pod názvem Malovaná truhla. 

Marian Friedl a Sólisté z Beskyd: Beskydská odysea

Foto: Indies Scope

Obal alba

Beskydská odysea je hudební zprávou Mariana Friedla (autor projektu Beránci a vlci a současný spoluhráč Jitky Šuranské) o putování za tradičními hudebními nástroji Beskyd a Javorníku, malého kousku severozápadních Karpat na pomezí Česka, Polska a Slovenska.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám