Hlavní obsah

Kabát zahájí provoz nové pražské haly. Momentálně je na turné

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Kabát vystoupí 26. září letošního roku od 20 hodin v nové multifunkční hale O2 universum v Praze. Stane se tak prvním interpretem, který se před publikem v ostrém provozu v novém zařízení představí. Výtěžek z koncertu poputuje na konto o. p. s. Dejme dětem šanci. Aktuálně je Kabát na koncertním turné.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Vojtek z Kabátu.

Článek

„Když jsme se rozhodovali, koho z českých interpretů oslovíme na zahajovací koncert, volba hned padla na Kabáty. Je to dlouhodobě jedna z nejoblíbenějších kapel u nás. Navíc je úzce spojena i s velkou halou. O2 arenu zaplnil Kabát zatím třikrát a od svého posledního vystoupení v roce 2017 drží mezi českými interprety návštěvnický rekord 20 083 diváků,“ řekl Robert Schaffer, předseda představenstva Bestsport, provozovatele O2 areny a O2 universa.

Kapela Kabát okomentovala svůj koncert slovy: „Nadace Dejme dětem šanci patří mezi ty, kde s nadšením a hmatatelnými výsledky dnes a denně pomáhají tam, kde to evidentně pro stát není atraktivní. Nadaci známe již delší čas a teď se konečně naskytla možnost otevřeně tuto nadaci podpořit. Rádi bychom se neomezili jen na tento jeden event, ale chtěli bychom spolupracovat i do budoucna.“

Kabát je aktuálně na koncertní sérii ke svým třicetinám nazvané Po čertech velký turné. Za sebou má vystoupení v Brně, před sebou sety v Ostravě (8. června), Teplicích (15. června), Praze (22. června) a Plzni (14. září).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám