Hlavní obsah

Vychází nová kniha autora Hry o trůny

Právo, ČTK, vej

Česky vychází nová kniha amerického spisovatele George R. R. Martina, autora předlohy televizního seriálu Hra o trůny z produkce kabelové televize HBO. Román Oheň a krev se vrací v čase o zhruba tři století před události Martinovy populární ságy.

Foto: ČTK/APInvision/Chris Pizzello

Spisovatel George R. R. Martin

Článek

Čtenáře čeká dramatická historie rodu Targaryenů, dračích vládců, kterým se podařilo sjednotit Sedm království.

Příběh se odehrává staletí před událostmi líčenými ve Hře o trůny, kdy se rod Targaryenů, jako jediný z dračích pánů, kteří unikli Zkáze Valyrie, usídlil na Dračím kameni. Vyprávění začíná u Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento symbol, až po občanskou válku, která jejich dynastii téměř zničila. Oheň a krev, úvodní svazek dvoudílných dějin rodu Targaryenů, nabízí nový pohled na krvavou historii Západozemí.

Foto: Argo

Obal knihy

Spisovatel sci-fi a fantasy George Raymond Richard Martin je nejznámější díky sérii románů Píseň ledu a ohně, která je známa především pro své komplexně prokreslené postavy, náhlé a často velmi brutální zvraty a politické intriky.

Získal tím pověst spisovatele, který je schopen v libovolném okamžiku nechat zabít kteroukoli ze svých postav nezávisle na tom, jak je v příběhu významná nebo čtenáři oblíbená.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám