Hlavní obsah

Největší středoevropský reggae/R&B festival nabídne Lauryn Hill i Dub Inc

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvoudenní festival Uprising začíná 23. srpna v Bratislavě. Program stále rostoucí žánrově specifické akce nabízí desítky jmen domácí i světové scény.

Foto: Profimedia.cz

Lauryn Hill

Článek

Na Uprisingu letos fandové uvidí a uslyší legendární Lauryn Hill, hudebnici, zpěvačku, raperku a bývalou členku Fugees. Mezi další světová jména patří Dub Inc, Elephant Man, Chase & Status a MC Rage, Horace Andy, Naturally 7, Smif N Wessun, Hollie Cook, Mal Élevé či Jo Mersa Marley, syn Stephena Marleyho a vnuk Boba Marleyho. Debutoval v roce 2014 EP Comfortable a objevil se taky na albu Strictly Roots od skupiny Morgan Heritage.

Mezi nejnověji potvrzené účinkující se zařadil jamajský veterán Eek-A-Mouse nebo novozélandští Grouch in Dub, kteří si zahrávají s psychedelií a prvky jazzu, latiny a jiné world music.

Foto: Jo Mersa Marley

Jo Mersa Marley

Americký zpěvák a multiinstrumentalista Fikir Amlak zahraje společně se skupinou King Alpha Sound. Anglickou scénu zastoupí např. zpěvačka a raperka Alicai Harley, německou zase Sound Quake Sound, se kterými zpívá Jamajčan Exile Di Brave.

Z českých a slovenských skupin lze jmenovat třeba Prago Union, MC Rida Radar, Ultrazvuk, Nerieš, Supa & Engerer, Gleb a další.

Program se koná u bratislavských jezer Zlaté piesky. Na místě je možné stanovat. Vstupenky stojí 55 eur, konkrétní podmínky a ceny služeb budou zveřejněny na www.uprising.sk.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám