Hlavní obsah

Beats for Love: Celý program je venku. Festival i letos podpoří charitu

• Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Poslední novinky a podrobnosti k nadcházejícímu ročníku hudebního festivalu Beats for Love zveřejnili v úterý jeho pořadatelé. Program se letos podle nich tak rozrostl, že počet headlinerů, tedy světoznámých hvězd s největším potenciálem divácké návštěvnosti, je dvojnásobný oproti minulému ročníku.

Foto: alle farben

Alle Farben

Článek

Na festivalu, kam každoročně míří desítky tisíc návštěvníků a který je největší svého druhu ve střední Evropě, vystoupí od 3. do 6. července přes 200 účinkujících na více než deseti stagích. Mezi hlavní hvězdy, které vystoupí na největší Love Stage, patří nizozemský DJ Don Diablo, který osloví zejména mainstreamově orientované fanoušky. Jde o umělce, který spolupracoval například s kapelou Coldplay nebo s Edem Sheeranem a v minulém roce se umístil na sedmém místě v celosvětové anketě DJ Mag Top 100.

Dalšími velkými jmény jsou například Oliver Heldenz či Alle Farben, který patří mezi nejhranější umělce evropských rádií a který festival zahájí ve středu 3. července už v 16 hodin. Přijede také legenda světového techna Sven Väth či třeba Robin Schulz nebo belgický DJ Netsky.

Novinkou letošního ročníku bude diskusní fórum s názvem Beats Evolution. „Půjde o tematicky zaměřené panelové diskuse s rozmanitými řečníky z České republiky i zahraničí, kteří z různých úhlů představí hudební svět a život v něm,“ uvedl člen festivalového týmu Matyáš Ožana.

Festival ani letos nezapomíná na dobročinnost. Charitativní rozměr má přehlídka už šestým rokem. Zatímco dříve organizátoři poslali peníze mobilnímu hospici, postižené holčičce či kardiologickému oddělení nemocnice, letos podpoří dvě těžce postižené děti.

„Letos pomůžeme těžce postižené šestileté Emmě Plačkové, na kterou v patnácti měsících vytryskla vařící voda z prasklé konvice a od té doby kromě popálenin trpí poúrazovým poškozením mozku. Finanční pomoc poskytneme také Honzovi Kuňákovi, která má dětskou mozkovou obrnu, kvadruparézu a oční vadu. Získané peníze pomůžou v případě Emmy uhradit rehabilitace a speciální pobyty v lázních, v případě Honzíka mechanický vozík, žíněnku nebo asistenta,“ doplnil ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám