Hlavní obsah

Shakespearovské slavnosti začnou Zimní pohádkou

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní shakespearovské slavnosti, jejichž hlavním mediálním partnerem je deník Právo, otevře 25. června na Pražském hradě Zimní pohádka v režii Pavla Kheka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Hofmann a Veronika Arichteva na včerejší tiskové konferenci k Letním shakespearovským slavnostem.

Článek

Na včerejší tiskové konferenci představili organizátoři Slavností letošní program festivalu.

Shakespearova pozdní hra na téma zrazené lásky a žárlivosti je pro české publikum zajímavá i tím, že část děje umístil Shakespeare do Čech, ovšem na mořské pobřeží.

„S českým mořem a pobřežím se shakespearovské bádání vyrovnávalo po celá staletí a dospělo k závěru, že se buď Shakespeare hluboce mýlí a jeho české pobřeží je pustou neznalostí, nebo Čechy moře skutečně mají a všem kromě něho to uniklo,“ poznamenal s nadsázkou překladatel Martin Hilský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Veronika Arichteva, Martin Hofmann, Pavla Vitázková a Kristýna Leichtová

Režisér Khek obsadil do hlavních rolí Zimní pohádky herce Martina Hofmanna, Michala Isteníka, Petru Špalkovou či Veroniku Arichtevu.

Slavnosti v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě uvedou do 6. září čtyři premiéry a třináct Shakespearových her v 157 představeních.

Kromě Zimní pohádky chystá Ostrava premiéru Zkrocení zlé ženy, Bratislava Romea a Julii a v originále nastuduje pražský anglicky hrající soubor Prague Shakespeare Company tragédii Othello.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám