Hlavní obsah

Nová alba: Rammstein, O5 a Radeček, The National či Lewis Capaldi

Právo, Jaroslav Špulák

Poslední dny byly na novinky nesmírně bohaté. Největší atrakcí je nejspíš nové album německé skupiny Rammstein. Vyšlo deset let po tom předchozím a avizuje dva červencové koncerty v Praze. Novou desku po delší době má i česká skupina O5 a Radeček.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Rammstein: Rammstein

Foto: Universal Music

Obal alba

Novinka německé skupiny Rammstein vyšla deset let po předešlém počinu. V základu je zvuk kapely pořád jasně rozpoznatelný. Na desce je ale patrné, že skupina hledala nové vyjadřovací prostředky, například sáhla k větší melodičnosti. Deska je to velmi dobrá. 

O5 a Radeček: Dobrý zprávy

Foto: BrainZone

Obal alba

Šumperská kapela O5 a Radeček vydává nové album po sedmi letech. Kolekce se jmenuje Dobrý zprávy a nese sérii velice pozitivních, lehkých a příjemně melodických písniček. Jsou mezi nimi i duety kapely s Celeste Buckingham, Sabinou Křovákovou a Voxelem.

Carly Rae Jepsen: Dedicated

Foto: Interscope

Obal alba

Carly Rae Jepsen je kanadská zpěvačka, která přichází se svým čtvrtým albem. Zůstává na něm věrná popu. Pozvala si velké množství producentů a vytvořila spolu s nimi písně, které mají moderní, relativně popový zvuk.

Lewis Capaldi: Divinely Uninspired to a Hellish Extent

Foto: Virgin

Obal alba

Skotský písničkář Lewis Capaldi je velkou nadějí ostrovní scény. Má za sebou už řadu velkých koncertů, v létě přijede i na festival Colours of Ostrava. V jeho tvorbě se s popem mísí folk, především ale zaujme nádherně sytým hlasem.

The National: I Am Easy To Find

Foto: 4AD

Obal alba

Americká alternativní kapela The National má už řadu let výborné renomé. Nové album je osmé v její diskografii. Formace na něm představuje šestnáct skladeb, které mají obrovskou vnitřní sílu a schopnost vtáhnout posluchače do svého uměleckého světa. 

Naďa Válová, Michal Horáček, Bára Basiková: Černá

Foto: Warner Music

Obal alba

Debutové album zpěvačky Nadi Válové představuje její hlasové dispozice v nejrůznějších polohách, k čemuž jí nádherné texty Michala Horáčka skýtají bohaté možnosti. Autorem hudby většiny písní je Petr Hapka, jedna je z pera Ivana Hlase. Dvě novinky složil Jiří Najvar a jednu Hynek Koloničný. Obě zpěvačky nazpívaly i společný duet Vidíš tu hvězdu? Producentkou desky je Bára Basiková.

Fat Old Donald: Toska

Foto: Červený kůň

Obal alba

Druhá deska Fat Old Donald se žánrově hlásí k minimalismu a trochu netradičnímu post-rocku, kombinující nepravidelné rytmy a melodie s ambientními texturami v povětšinou dlouhých, rozvíjejících se skladbách o několika dějstvích. Hlavními tématy jsou melancholie a smutek.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám