Hlavní obsah

Lenka Dusilová a VJ Aeldryn podpoří památky

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka, hudebnice a skladatelka Lenka Dusilová chystá společně s VJ Aeldrynem cyklus představení Monument/Um. Jde o hudebně-obrazový benefiční projekt, kterým podpoří krásné, ale zchátralé památky v severních a západních Sudetech.

Foto: Romek Hanzlík

Lenka Dusilová pomůže památkám.

Článek

Monument/Um, v jehož hlavní roli je památka, spojuje daný monument, moment i um a vytváří jedinečný zážitek. Lenka Dusilová a Aeldryn nabízejí unikátní pohled na vybrané památky a jejich životní příběh.

„Monument/Um přesahuje naši vlastní tvorbu, poutá nás k jednotlivým místům jejich příběhem a energií. Kromě samotné audiovizuální performance, která bude pokaždé jedinečná, tak navíc na moment splyneme s duchem památky a necháme ji, aby skrze nás promluvila,“ říká Aeldryn. „Prostory jsou rozmanité, od sakrálních po technické, každý z nich tak osloví diváka jiným hlasem.“

Akce se odehrají 27. července v Kostele Navštívení Panny Marie v Chrastavě, 3. srpna na hradě Hauenštejn v Ostrově nad Ohří, 17. srpna v Jablečných lázních v Jablonci nad Nisou a 24. srpna ve Fabrice Temný důl v Horním Maršově.

Monument/Um bude mít formu komponovaného večera, na němž nebude chybět krátká přednáška a dokument vztahující se k dané památce, který v těchto dnech natáčí ČT ArtZóna přímo pro projekt. Následovat bude samotné představení, kdy Dusilová svým hlasem, zvuky a hudebními krajinami a Aeldryn svou hrou se světlem, prostorem a organickými videokolážemi vyplní celý prostor objektu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám