Hlavní obsah

Děti, čtete? Festival nabídne autorská čtení, besedy a divadlo

Novinky, Stanislav Dvořák

Děti, čtete? je literárně-dramatický festival, který začíná 30. května v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí v Praze a poté pokračuje např. ve Werichově vile na Kampě a na Malostranském náměstí.

Foto: detictete.cz

Festival Děti, čtete?

Článek

Festival je přehlídkou tvorby pro děti, která u nás za poslední rok vyšla, i interaktivní zábavou. Na programu budou autorská čtení, besedy, výtvarné dílny grafiků a ilustrátorů a divadlo.

Představí se soubory Buchty a loutky a Divadlo dětem, ale i divadelní představení hraná samotnými dětmi v programu Čtenář na jevišti. Děti se na festivalu dále přímo podílejí i soutěží o nejlepší rukopis. Svými hlasy rozhodnou, kterou knihu nakladatelství Meander vydá.

„Festival Děti, čtete? je jediným literárním festivalem pro děti u nás. Upozorňuje na velké téma – čtenářskou gramotnost dětí. Zrodil se před deseti lety ve snaze zprostředkovat dospělým a dětem společný zážitek čtení jako velkého dobrodružství a také proto, aby připomínal, že u nás stále vznikají kvalitní a inspirativní dětské knížky, které stojí za pozornost,“ upozornila za pořadatele Petra Kopuletá.

„Je výjimečný i tím, že zahrnuje velké množství žánrů, které se různými způsoby dotýkají knihy a ukazují dětem literaturu v celé její komplexnosti jako základ, z něhož vycházejí další druhy umění. Nenásilnou a zábavnou formou podporuje u dětí chuť číst a v součinnosti s rodiči i okolím snahu udržet literaturu v jejich životě i do budoucna,“ dodala.

Celý program je na www.detictete.cz.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám