Hlavní obsah

Cestu do pravěku načetl Oldřich Kaiser jako audioknihu

Novinky, Stanislav Dvořák

Klukovské dobrodružství v pravěku, které oslovilo téměř celý svět, to byl film Cesta do pravěku režiséra Karla Zemana. Nyní vychází jako audiokniha v interpretaci Oldřicha Kaisera.

Foto: Lukáš Kadeřábek/Supraphon

Oldřich Kaiser

Článek

„Po zhlédnutí filmu Cesta do pravěku v televizi značky Mánes se mnou nebyla řeč. Přestal jsem chodit do školy, na učení kašlal a vydal se navštívit pravěk. Loďku jsem neměl, tak jsem se brodil řekou Nisou, která protéká městem Libercem, hledal trilobity, až mě po dvou dnech zadržela hlídka Veřejné bezpečnosti. Byl jsem vrácen rodičům, dostal dvojku z chování a měl zákaz dívat se na televizi,“ zavzpomínal Oldřich Kaiser.

I původní film je pojat jako čtení z deníku malého chlapce. Nyní vzpomíná na své dobrodružství jako dospělý. Byla využita většina textu filmového vypravěče a přibyla řada replik, které se střihem propojily s originální zvukovou stopou – s dialogy z filmu, ruchy a hudbou.

Výsledkem je kompaktní příběh, kterému zůstává atmosféra filmu s prostorem pro imaginaci posluchače. Součástí obalu CD je i řada filmových fotografií pravěkých tvorů.

Foto: Supraphon

Cesta do pravěku

„Jsem nesmírně ráda, že příběh, který vypráví o fantastické výpravě čtyř kluků do dávné minulosti, opět dostal nový život nejen vydáním na Blu-ray, ale i exkluzivním vydáním audioknihy. Adaptace této vizuální klasiky do audioknihy se skvěle vydařila díky úplně novému přístupu v podobě vzpomínání kronikáře Petra na cestu za poznáním pravěké přírody a na setkání s veleještěry. Hlas staršímu Petrovi propůjčil profesionálně herec Oldřich Kaiser. Jeho výrazný přednes zní tak věrohodně, že není pochyb o tom, že je jedním z chlapců, kteří dobrodružství v pravěku skutečně prožili. Výsledný příběh v audioknize zůstává stále tím napínavým, inspirativním a radostným příběhem pro děti,“ uvedla dcera Karla Zemana Ludmila Zemanová.

Ve středu 22. května chystá pražské Muzeum Karla Zemana ve spolupráci s vydavatelstvím Supraphon speciální den s audioknihou Cesta do pravěku, kde si děti od 15:00 mohou zahrát dobrodružnou hru v pravěku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám