Hlavní obsah

Cirkus a hudba pod širým nebem na Vyšehradě

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 17. května začne na pražském Vyšehradě první ročník Open Air festivalu, jejž pořádá novocirkusový soubor Losers Cirque Company. Propojí svět nového cirkusu s hudbou a dalšími disciplínami. Nachystal sedm večerů, jejichž program vzniká exkluzivně pro festival. Vystoupí i Vojtěch Dyk, Dan Bárta, Klára Vytisková, EnDru, Skety a Jen Hovorka.

Foto: archiv umělců

Za akcí stojí Nový cirkus Losers Cirque Company.

Článek

„Námět všech představení jsme vytvořili na míru hudebnímu hostu. Každý umělec měl samozřejmě volnou ruku ve výběru žánru a rámcového tématu a my jsme to pak dál rozpracovali. Nepůjde tak o klasický koncert ani o čistě divadelní nebo novocirkusové představení, ale o jejich přirozenou kombinaci,“ popisuje program principál Losers Cirque Company Petr Horníček.

Slavnostní zahájení v pátek 17. května opanují Losers Cirque Company. „Zahajovací večer je jakási retrospektivní představovačka veškeré naší divadelní tvorby. Diváci se tak můžou těšit na ukázky ze všech představení a projektů, které jsme za dobu fungování Losers Cirque Company vytvořili,” říká Horníček.

Další večer propojí Skety, EnDru a Losers zpěv s beatboxem, tancem, akrobacií, light designem a animacemi. S akrobaty spojí síly i Klára Vytisková alias Klara & The Pop. Ve společné show se vrátí k tématu její poslední desky Home – k domovu, rodině a dětství. Fanoušci nového cirkusu si budou moci připomenout i The Loser(s) a Walls & Handbags.

Foto: Tino Kratochvíl

Vojtěch Dyk

Předposlední večer pozvou Vojtěch Dyk, Jen Hovorka, EnDru a Losers Cirque Company diváky do „laboratoře zvuků“. Součástí vystoupení bude nahrávání jednotlivých linek loopovaných přes sebe, jejichž zdrojem budou nejen hudební nástroje a zpěv, ale také snímané pohyby tanečníků, akrobatů a diváků.

Festival pak uzavře Dan Bárta společně s mistrem loopingu a beatboxu EnDruem. V představení, ve kterém hlavní roli hrají zvuk a světla, se k nim opět připojí členové Losers Cirque Company.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám