Hlavní obsah

Budak nahradí odvolaného Fajta na bienále

Právo, šíd

Na 58. ročníku Mezinárodního bienále výtvarného umění v Benátkách, které se odehraje od 11. května do 24. listopadu v Giardini di Castello, bude oficiálně zastupovat Národní galerii Praha jako komisař Českého a Slovenského pavilonu kurátor speciálních projektů Adam Budak.

Foto: Milan Malíček, Právo

Adam Budak bude zastupovat Národní galerii Praha na bienále.

Článek

Pověřil ho tím krizový manažer Ivan Morávek, jenž dočasně nahradil odvolaného ředitele Jiřího Fajta, protože se z pracovních důvodů nemůže bienále zúčastnit.

„Mrzí mě, že se nezúčastním této světové přehlídky umění. Současné úkoly a povinnosti, jejichž cílem je stabilizace instituce či zafixování letošního výstavního plánu, mi bohužel účast časově ani kapacitně neumožňují. Zastupováním Národní galerie Praha a české účasti na bienále jsem pověřil komisaře pavilonu Adama Budaka, o kterém jsem přesvědčen, že se zhostí úkolu více než profesionálně,“ uvedl v prohlášení Morávek.

Českou republiku bude na akci reprezentoval dílo výtvarníka Stanislava Kolíbala. Výstavní soubor Bývalé nejisté tušené tvoří pomyslný průřez jeho celoživotní tvorbou ve třech etapách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám