Hlavní obsah

Zemřel představitel Žvejkala v Hvězdných válkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ve věku 74 let zemřel v úterý ve svém domě v Texasu herec Peter Mayhew, který v Hvězdných válkách ztělesnil Žvejkala (Chewbacca), chlupatého přítele pašeráka Hana Sola. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na čtvrteční prohlášení hercovy rodiny. Příčina smrti nebyla uvedena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Peter Mayhew na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Peter Mayhew, který se narodil 15. května 1944 v Londýně, ale později získal americké občanství, vyrostl až do výše 2,21 metru, což mu umožnilo v roce 1976 získat první roli na stříbrném plátně. V filmu Sindibád a Tygří oko si zahrál postavu Minotaura.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Peter Mayhew na premiéře filmu Star Wars: Poslední z Jediů v roce 2017

V dalších letech si jej vybral režisér George Lucas pro postavu chlupatého mimozemšťana ve snímku Hvězdné války: Epizoda IV - Nová naděje. Tato role, kterou ztvárnil v dalších čtyřech pokračováních filmové ságy, mu změnila život, i když točil i další, méně známé filmy a seriály.

Foto: Profimedia.cz

Peter Mayhew namaskován jako Žvejkal (Chewbacca) vedle Harrisona Forda v roli Hana Sola v jednom z dílů ságy Star Wars

Při natáčení závěrečné epizody Hvězdných válek Poslední z Jediů v roce 2017 Mayhew pomáhal jako konzultant svému nástupci k přesvědčivému ztvárnění postavy, poznamenala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám