Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Avengers: Endgame lámou rekordy

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký film Avengers: Endgame láme rekordy. Jako první v Česku překonal hranici 100 tisíc diváků za den a 344 tisíc za víkend.

Foto: Falcon

Chris Evans jako Kapitán Amerika.

Článek

Avengers překonali držitele diváckého rekordu, titul Padesát odstínů šedi o téměř 40 %. Tržební rekord držela doposud pevně v rukou jiná sága, a to Star Wars: Síla se probouzí, i tento rekord však jasně padl. Distributor Falcon dokonce uvádí trochu vyšší čísla než statistika UFD, konkrétně 356 tisíc diváků za víkend.

„Se svými 60 miliony hrubých tržeb z českých kin zvedli Avengers laťku premiérového čísla o bezmála 60 %. Když přičteme čísla návštěvnosti včetně středečních předpremiér, dostaneme se na 397 tisíc diváků,” tvrdí Falcon.

Unikátnost vysokého výsledku podtrhuje fakt, že film trvá přes tři hodiny, a počet představení tak byl u spousty kin limitován. V tabulkách návštěvnosti lze nalézt celou řadu titulů, které dosáhly na statisícové hodnoty, ale ještě nikdy se tak nestalo v rozmezí čtyř dnů premiérového víkendu.

Komiksový film natočili režiséři Anthony Russo a Joe Russo. Hlavních rolí se ujali Brie Larsonová, Winston Duke, Scarlett Johanssonová, Chris Evans, Chris Hemsworth, Josh Brolin a Robert Downey Jr.

Druhé místo obsadila Teroristka, česká komedie, v níž Iva Janžurová střílí na lidi. Marie, učitelka na penzi, už má dost nespravedlnosti a rozhodne se pomstít malému místnímu mafiánovi. Sežene si zbraň, ale vražda je složitá věc morálně i prakticky. Na třetí příčce dožívá úspěšná starší česká komedie Ženy v běhu.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Avengers: Endgame344 411
2.2.Teroristka11 077
3.4.Ženy v běhu8 225
4.8.Jak vycvičit draka 37 006
5.12.Hledá se Yetti6 794
6.-Mia a bílý lev6 520
7.11.Mrňouskové: Daleko od domova6 344
8.1.After: Polibek5 821
9.3.Řbitov zviřátek5 493
10.5.La Llorona: Prokletá žena5 068
zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám