Hlavní obsah

Marie Terezie válečnice. ČT natáčí s novou herečkou pokračování série

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po koprodukční historické minisérii Marie Terezie se Česká televize v létě pustí do pokračování. Panovnice Marie Terezie už bude starší, děj se odehrává se v době válek o rakouské dědictví.

Foto: Česká televize

Nová Marie Terezie Stefanie Reinspergerová

Článek

Původní herečku vystřídá Stefanie Reinspergerová. Příběh sleduje politiku a války, ale i osobní život, krize a problematické manželství císařovny.

Když Bavoři ohrožují Vídeň, Prusové Prahu a docházejí peníze a vojáci, monarchie je vážně ohrožena. Marie Terezie povolá do zbraně barona Trencka, který naverbuje na chorvatském pomezí pandury: tisíc mužů té nejhorší pověsti. Panduři se ale stanou nebezpečím nejen pro její nepřátele, ale především pro ni samotnou.

Foto: Česká televize

Herečka Stefanie Reinspergerová (uprostřed)

František Štěpán začne bez vědomí své ženy obchodovat s jejím úhlavním nepřítelem. Tyto události spustí manželskou krizi provázenou žárlivostí a nevěrami.

„Život Marie Terezie je opravdovou studnicí příběhů, které v sobě nesou témata důležitá pro současného diváka, ať už je to postavení ženy ve společnosti a v politice, volba mezi zájmy kariéry a rodiny, nebo konflikt morálky a vysokých cílů s reálnou politikou v rozbouřené Evropě. Právě proto jsme se společně s koprodukčními partnery rozhodli připravit pokračování úspěšné minisérie,“ uvedl kreativní producent projektu Jan Maxa.

Režie minisérie se opět ujal Robert Dornhelm.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám