Hlavní obsah

Aneta Langerová vystoupí s filharmonií v Ostravě

Janáčkova filharmonie Ostrava vystoupí 5. června v Multifunkční aule Gong v Ostravě společně se zpěvačkou Anetou Langerovou. Na koncertě pod vedením dirigenta Martina Kumžáka zazní písně nejen z posledního alba zpěvačky Na Radosti, ale také starší známé skladby, řekla mluvčí orchestru Jana Knižátková.

Foto: Právo - Milan Malíček

Zpěvačka Aneta Langerová

Článek

Se symfonickým orchestrem se Langerová nepředstaví poprvé. Podobný projekt uvedla v roce 2016 v pražském Foru Karlín se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a o rok později úspěšnou akci zopakovala.

„Při psaní aranží jsme se s Jakubem Zitkem snažili, aby orchestr dostal zasloužený prostor, aby nepředstavoval jen přidanou barvu k současnému zvuku kapely, aby jeho přítomnost byla opodstatněná,” uvedla Langerová.

Letos jde už o druhý koncert orchestru s umělci, kteří jsou mimo žánr vážné hudby. V březnu filharmonie koncertovala s Vojtěchem Dykem a B-Side Bandem. V létě na festivalu Štěrkovna Open Music v Hlučíně na Opavsku představí filharmonie unikátní propojení orchestru a taneční hudby. Projekt Symphonic Dance Music bude mít na festivalu světovou premiéru 26. července.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám