Hlavní obsah

Pavlína Jíšová udělala na albu Neznámé krok do neznáma

Právo, jaš, kul

Písničkářka Pavlína Jíšová vydává nové sólové album. Jmenuje se Neznámé a jeho křest proběhne 26. dubna v pražské Malostranské besedě. Zpěvačka ho natočila s mosteckou kapelou Petr Kalandra Memory Band, její lídr Míra Kuželka přispěl také hudební režií. Na desce je čtrnáct původních českých písniček.

Foto: archiv umělkyně

Pavlína Jíšová je zkušená písničkářka.

Článek

„Třetí skladba v pořadí dala albu název, který vystihuje i krok do neznáma. Jsem ráda, že spolupráce s Petr Kalandra Memory Bandem je už pro mě velkou známou. Z nahrávek je slyšet nadšení a osobní přístup, kterým kluci písničky obdarovali. Způsob realizace skladeb jistě zaujme nejen folkové publikum, ale i posluchače jiných žánrů,“ přibližuje Pavlína Jíšová.

„Jsme velmi rádi, že jsme s Pavlínou na její nové desce mohli spolupracovat a že jsme ji mohli přivítat u nás ve studiu Ponte Records. Aranžovat její písně tak, aby si i nadále zachovaly její vlastní rukopis a zároveň přijaly nové prvky, se pro nás stalo milou výzvou. Výsledek podle nás stojí za to,” říká Míra Kuželka.

Jíšová začínala v jihočeském uskupení Sem Tam, původní českou píseň interpretovala jako zakládající členka tria Žalman a spol. Po téměř dvanácti letech v kapele Nezmaři se v roce 2002 vydala na dráhu sólové zpěvačky a písničkářky. V současné době vystupuje s Petrou „Šany” Šanclovou a Romanou Tomáškovou v triu Pavlína Jíšová & Bababand.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám