Hlavní obsah

Dan Nekonečný: Vyslanec ministerstva rozkoší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, tanečník, milovník všeho barevného a nenapravitelný bouřlivák. Takový byl rodák z Boskovic, kterého díky extravagantnímu vystupování znala celá republika.

Foto: Profimedia.cz

Dan Nekonečný na snímku z roku 2014

Článek

Ani divoká devadesátá léta nebyla připravena na živočišný projev muže, který oblečen do zářivých a hlavně žlutých barev vtrhl na klubová prkna a televizní obrazovky coby frontman kapely Šum svistu.

Alba kapely Tančírna (1993) a Rytmy z Ráje (1994) se okamžitě staly hity a písně z nich zněly napříč rádiovými stanicemi. Koncem devadesátých let sláva kapely začala pomalu uvadat a Nekonečný se zaměřil na vystupování naživo.

Energii mu to však neubralo, spíš naopak. Vystoupení muže, který rád navštěvoval exotické destinace, nechyběl na velkých světových karnevalech a navštěvoval rozličné šamany, byly plné pyrotechnických efektů a nesměly chybět ani krásné ženy.

Jeho excentrické vystupování v mnohých budilo podezření, že Nekonečný musí konzumovat drogy ve velkém. „Umím pracovat s energiemi,“ vysvětloval své euforické stavy zpěvák.

Daniel Nekonečný, vlastním jménem Daniel Konečný, se narodil v Boskovicích v roce 1966. Sám sebe označoval za „velvyslance ministerstva rozkoší“.

Jako herec se mihl i ve snímcích Jak se krotí krokodýli, Eliška má ráda divočinu nebo Historky od krbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám