Hlavní obsah

Jiří Mádl poprvé detektivem. V televizní minisérii Sever

Právo, Eva Vejdělková

Česká televize si v poslední době výrazně oblíbila severočeskou oblast. Po dvou řadách krimiseriálu Rapl a komediálním seriálu Most! tam natáčí další seriál. V Ústí nad Labem a v okolí právě vzniká detektivní minisérie Sever s Jiřím Mádlem v hlavní roli.

Foto: Česká televize

Jiří Mádl jako kriminalista v minisérii Sever

Článek

V šestidílném příběhu podle scénáře spisovatele Zdeňka Zapletala a v režii Roberta Sedláčka hraje Mádl mladého, nadějného kriminalistu. Protože hlavní hrdina věří ve spravedlnost a čest, postaví se proti korupci svých nadřízených. To se mu však vymstí, a z vyšetřovatele je rázem vyšetřovaný.

Pro Jiřího Mádla je to jeho první „policejní“ role vůbec. „Petr Svoboda začíná na úřadě, kde se mu nelíbí některé změny v územním plánu, šťourá do toho, nechce se toho pustit. Nakonec odejde k policii a tam zase začne strkat nos do jiných věcí. Zjistí, že územní plánování měla něco společného s případem, který řeší, a začnou se mu některé věci spojovat dohromady. Ne vždy má pravdu, ale často je jeho uvažování správné. Proto se vydává pátrat a získává tím nové nepřátele,“ popisuje Jiří Mádl charakter své postavy a dodává, že na seriálu ho nejvíc baví, že kromě pátrací roviny rozvíjí ještě psychologickou.

Režisér Robert Sedláček doplňuje, že seriál má také hodně samostatných příběhů: „V každém díle se řeší ještě jeden konkrétní kriminální případ. Zároveň má série dvě linie, které se táhnou všemi díly.“

Scenáristu prý inspiroval skutečný příběh jednoho severočeského kriminalisty. V příběhu nabídne několik překvapivých zvratů a nechá diváka nahlédnout do práce policie ve všech jejích složkách, včetně jejich propojení a soupeření.

Nejbližšího kolegu Jiřího Mádla hraje Štěpán Benoni, v dalších rolích se představí například Petra Špalková, Taťjana Medvecká a Martin Myšička.

Točí se v okolí Ústí nad Labem, Teplic a Bíliny, poslední klapka by měla padnout začátkem května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám