Hlavní obsah

Easy Rider nepřijede. Herec Peter Fonda zrušil návštěvu pražského Febiofestu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Peter Fonda na Mezinárodní filmový festival Febiofest nakonec nepřijede. Byl nucen zrušit svoji plánovanou návštěvu České republiky ze zdravotních důvodů, sdělila mluvčí festivalu Gabriela Vágner.

Foto: Profimedia.cz

Peter Fonda

Článek

Fonda měl být hlavním hostem Febiofestu. Hollywoodský veterán, který ztvárnil desítky rolí, hrál mimo jiné ve filmech Easy Rider (Bezstarostná jízda), Divocí andělé, Vítězové, Lilith, Vězeňské blues a 3:10 Vlak do Yumy.

„V rámci festivalu měl Peter Fonda naplánovanou masterclass pro veřejnost, která se tak ruší. Nicméně diváci si jeho filmy užijí, projekce filmů Bezstarostná jízda, Uleeovo zlato a Vězeňské blues se uskuteční v plánovaných termínech. Peteru Fondovi bude také předáno ocenění za celoživotní přínos kinematografii v zastoupení,” dodala mluvčí.

Festival zahájí 21. března film The Old Man and the Gun (Gentleman s pistolí) s Robertem Redfordem v hlavní roli. Jde o příběh starého lupiče gentlemana, který se rozhoduje, zda odejít na odpočinek, nebo se pokusit žít naplno. Cenu Kristián dostane na zahájení festivalu Jiřina Bohdalová. Stříbrnou medaili za přínos kinematografii udělil festival Febiofest Jiřímu Menzelovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám