Hlavní obsah

Soulová hvězda Joss Stoneová vystoupila v KLDR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská zpěvačka vystoupila v severokorejské metropoli Pchjongjangu v rámci svého projektu Total World Tour, v němž chce vystoupit v každé zemi na světě. Pochlubila se tím na internetu a vyvolala značný ohlas. Nezmínila se ale o tom, že severokorejský diktátor Kim Čong-un hrozí světu jadernými zbraněmi a v zemi fungují koncentrační tábory.

Foto: Profimedia.cz

Joss Stoneová

Článek

„Učím se písničku Arirang, což je zřejmě korejská národní píseň,“  uvedla zpěvačka. Lidová písnička Arirang je zapsána i na seznamu nehmotného kulturního dědictví Unesco.

Zpěvačka sklidila od svých fanoušků převážně kladné ohlasy. Výlet jí získal publicitu a také vytváří dojem, že KLDR je úplně normální země. KLDR dlouhodobě ohrožuje okolní státy a má svůj jaderný program. Schůzky Kim Čong-una s americkým prezidentem Donaldem Trupem nemají žádný konkrétní výsledek, diktatura dál zbrojí a demokratizace poměrů je v nedohlednu.

Americká vláda vydala pro své občany doporučení, aby do KLDR necestovali kvůli vážnému nebezpečí zatčení a dlouhodobého věznění. To ale pro britské zpěvačky neplatí.

Kvalita života v komunistické zemi je katastrofální. KLDR si udržuje ohromnou armádu a síť agentů a udavačů, ale nedokáže vyrobit ani základní zboží. Letos opět požádala mezinárodní humanitární organizace o potravinovou pomoc. Chybí i nejobyčejnější věci jako rýže, pšenice a brambory. Podle odhadů Spojených národů trpí v zemi podvýživou 40 procent obyvatel.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
Soul Sessions Vol.2 - Joss Stone [CD]

Reklama

Výběr článků

Načítám