Hlavní obsah

Pete Townshend z The Who napsal rockový román

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista britské rockové kapely The Who Pete Townshend napsal rockový román. Vydavatelství Hachette Books oznámilo, že se jeho knižní prvotina jmenuje The Age of Anxiety (Doba úzkosti) a vyjde 5. listopadu letošního roku.

Foto: ČTK

Pete Townshend spojil své jméno s kapelou The Who.

Článek

Příběh románu se odehrává v Londýně a je o trápeních provázejících tvořivost a hudební byznys. Provázejí ho mytická a operní témata, jakými jsou labyrint, božská šílenost a dlouho ztracené děti.

Třiasedmdesátiletý hudebník k chystané emisi knihy řekl, že román jednou se svou kapelou přetaví i do opery a umělecké instalace. Několik hudebních položek pro to má již hotových.

„Před deseti lety jsem se rozhodl vytvořit magnum opus, kombinaci opery, umělecké instalace a románu. A teď jsem už román dokončil a je připraven k vydání. Jsem dychtivý čtenář a psaní pro mě bylo potěšením. Také mohu říci, že většina hudby je již zkomponována, připravena k vydání a koncertnímu provedení. Je to úžasně vzrušující,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám