Hlavní obsah

Film Skleněný pokoj dabovaly Geislerová a Winterová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Julia Ševčíka Skleněný pokoj vstupuje do kin ve dvou verzích, anglické a české. Hlavní postavy nadabovaly Aňa Geislerová (Liesel) a Kateřina Winterová (Hana). Slavnostní premiéra snímku se koná 12. března v brněnském Univerzitním kině Scala, do široké distribuce vstupuje 14. března 2019.

Skleněný pokoj - ukázkaVideo: Bioscop

 
Článek

Hlavní ženské role ve filmu hrají hvězda seriálu Hra o trůny Carice van Houtenová, která ztvárňuje Hanu, a přední švédská herečka Hanna Alströmová, známá z akční série Kingsman, která hraje Liesel.

V české verzi namluvil Martin Stránský Viktora Landauera, jehož hraje Claes Bang, a David Matásek německého konstruktéra Stahla, který zasáhne do života Hany. Stahla hraje dánský herec Roland Møller. Karel Roden svou roli architekta Von Abta mluví jak česky, tak anglicky.

Foto: Bioscop

Zleva Carice van Houtenová a Hanna Alströmová

Foto: Petr Horník, Právo

Aňa Geislerová

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Winterová

Román Simona Mawera Skleněný pokoj, který je předlohou filmu, se točí kolem brněnské vily Tugendhat a jejích obyvatel a byl mimo jiné nominován na prestižní literární ocenění The Man Booker Prize. Snímek natáčeli 33 dní ve vile Tugendhat a na dalších místech v Brně, v Praze, Plzni nebo na zámku Lednice. Výstava filmových kostýmů Kataríny Štrbové Bielikové se koná ve vile Tugendhat v Brně od 30. ledna do 11. března.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Anketa

Máte raději filmy dabované, nebo v originále?
Originál
47,2 %
Dabing
52,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 53 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám