Hlavní obsah

Ceny divadelní kritiky znají nominace. Rašilov, Gajdošíková i Marečková

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny divadelní kritiky, které zaštiťuje časopis Svět a divadlo, ohlásily nominace za rok 2018. Na nejlepší inscenaci roku kandidují Sternenhoch Ivana Achera z pražského Národního divadla, Mýcení Thomase Bernharda z Divadla Na zábradlí a Shakespearovo Něco za něco v podání souboru Divadla pod Palmovkou.

Foto: ČT - Karel Cudlín

Herec Saša Rašilov.

Článek

Na nejlepší ženský herecký výkon byly nominovány Tereza Dočkalová (Isabela v Shakespearově hře Něco za něco), Pavla Gajdošíková (Maryša v Divadle Petra Bezruče v Ostravě) a Tereza Marečková (Vitka v Divadle Husa na provázku v Brně).

Na nejlepší mužský herecký výkon byli nominováni Štefan Margita (Kapitán Vere v Billy Buddovi, Národní divadlo Praha), Saša Rašilov (Mefisto ve Faustovi v Národním divadle Praha) a Jan Vlasák (Vincentio v Shakespearově hře Něco za něco v Divadle pod Palmovkou).

Foto: Divadlo Petra Bezruče

Pavla Gajdošíková

Divadlem roku bude Divadlo Na zábradlí, Divadlo pod Palmovkou nebo Komorní scéna aréna Ostrava. V kategorii nejlepší poprvé uvedená česká hra figurují Sternenhoch Ivana Achera, Pusťte Donnu k maturitě! Tomáše Dianišky, Teritorium Ondřeje Novotného, Vitka Kateřiny Tučkové a Elegance molekuly Petra

Zelenky.

Foto: David Konečný/provazek.cz

Tereza Marečková

Za hudbu byly nominováni Ivan Acher (Sternenhoch, režie Michal Dočekal, Národní divadlo Praha), Aleš Březina (Élektra, režie Hana Burešová, Divadlo v Dlouhé Praha) a Martin Dohnal (Pustina, režie Jan Nebeský, Divadelní spolek Jedl Praha).

Nominace na talent roku mají Beáta Kaňoková (herečka), Tereza Marečková (herečka, zpěvačka) a Zuzana Truplová (herečka).

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám