Hlavní obsah

Filmy nominované na Českého lva se vracejí do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímky, které byly Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) nominovány na cenu Český lev, se od 2. do 19. března vrátí na plátna kin v prvním ročníku speciální přehlídky.

Foto: CinemArt

Simona Zmrzlá a Karel Dobrý jako Katynka a baron Caus ve filmu Hastrman.

Článek

Cílem akce je jak podpora českých filmů, tak i snaha dostat je blíž k divákům.

„Česká filmová a televizní akademie letos nově přináší fanouškům českého filmu možnost zhlédnout filmy nominované za rok 2018 přímo v kině. Od 2. do 19. března bude v síti multikin CineStar po celé České republice probíhat Přehlídka filmů nominovaných na Českého lva. Kina znovu promítnou 18 nominovaných filmů, a lidé tak budou moci zhlédnout filmy, které jim loni utekly, nebo se třeba podívat na některý podruhé,“ říká výkonná ředitelka ČFTA Tereza Rychnovská.

V rámci úsilí o zviditelnění tuzemské filmové tvorby také na webu Český lev vzniká stálá videotéka snímků, které v minulosti cenu získaly.

Od 18. do 31. března zde bude možné zhlédnout i všechny filmy s nominací na letošní 26. ročník.

Jmenovitě jde o snímky Toman, Hastrman, Všechno bude, Zlatý podraz, Jan Palach, Hmyz, Tlumočník, Čertí brko, Chata na prodej, Domestik, Až přijde válka,

Hovory s TGM, Chvilky, King Skate, Nic jako dřív, Planeta Česko, Švéd v žigulíku a Tátova volha.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám