Hlavní obsah

Frankenstein ožívá v pražské rockové opeře

Novinky, Stanislav Dvořák

Román Mary Shelleyové Frankenstein inspiroval Rockovou operu Praha ke stejnojmennému představení. Premiéra se koná 10. dubna.

Foto: Martin Paldus

Rocková opera Frankenstein

Článek

Frankenstein z pera Milana Steigerwalda a Pavly Forest pokračuje v hororové sérii, která začala Vymítačem. Hlavní roli dostal Viktor Dyk, doktora Frankensteina hraje Honza Toužimský. Vedle nich se na jevišti představí Žántí, zakladatelka RockOpery Praha Pavla Forest nebo vycházející pěvecká hvězda Honza Tláskal.

„Obsazení pak nově doplní Magdalena Tempírová, která se poprvé představila ve Vymítači v roli ďábla a která oslovila rockové publikum skvělým growlingem v kontrastu k panenkovskému vzhledu. V rockové opeře ztvární vraždícího maniaka v těle oživlé dětské hračky,“ informovala Zdena Selingerová.

„Na románu Frankenstein nás zaujalo, že je v literatuře prvním dílem svého druhu a že ho napsala žena. Postavy v něm mají emotivní, podvědomé reakce. Z toho vychází i choreografie Iriny Andreevy, která působí až animálně,“ tvrdí libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka Rock Opery Praha Pavla Forest.

„Mistryně pohybového divadla Irina Andreeva, hlavní postava fenomenálního souboru Teatr Novogo Fronta, opět zapojí do choreografie také Rockovou akademii RockOpery Praha, kterou mohli diváci vidět už ve Vymítači. I tentokrát členové akademie předvedou sborový zpěv ve stylu Orffovy Craminy Burany představující vedle moderního metalu velkou inspiraci pro skladatele a uměleckého ředitele divadla Milana Steigerwalda,“ dodala.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám