Hlavní obsah

Benedict Cumberbatch bude Satan v britské humoristické fantasy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V britském fantasy seriálu Good Omens (Dobrá znamení) si Benedict Cumberbatch zahraje Satana. Sérii podle knižní předlohy točí pro Amazon.

Foto: Profimedia.cz

Benedict Cumberbatch

Článek

Scénář napsal Neil Gaiman podle předlohy, kterou sepsali a vydali s Terrym Pratchettem začátkem devadesátých let. Gaiman řekl, že Cumberbatch bude „obrovský animovaný Satan“. Objeví se v epizodě vysílané 31. května. Známá herečka Frances McDormandová, která vstoupila do povědomí filmy jako Fargo, Muž, který nebyl nebo Po přečtení spalte, namluví postavu Boha.

Foto: Profimedia.cz

Frances McDormandová

V příběhu se blíží konec světa, vynořila se Atlantida a čtyři jezdci apokalypsy se chystají vyrazit. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) se na konec světa netěší, protože už si na Zemi zvykli. Navíc se někam ztratil Antikrist.

Good Omens (Dobrá znamení) byla první kniha, kterou Gaiman napsal s Pratchettem, jenž zemřel v roce 2015. Jednu dobu se mluvilo i o celovečerním filmu, který měl točit Terry Gilliam. Nakonec vznikl seriál, který koprodukují BBC, Narrativia a Blank Corporation pro Amazon Prime Video. Gaiman je showrunnerem (něco mezi autorem, producentem a režisérem), Chris Sussman a Rob Wilkins jsou výkonnými producenty.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám