Hlavní obsah

Nové knihy: Sitruk, Klicperová, Connelly i Flosman

Právo, František Cinger

Současné palachovské téma viděné francouzskýma očima, výlety do minulosti, romány i zamyšlení nad duchovní službou v armádě viděnou v rozměru dvou set let.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Anthony Sitruk:

Krátký život Jana Palacha

Nové knihy

Francouzský autor srovnává Palachovu situaci k ve Francii známějšímu Mohamedu Bouazizimu, jenž se v roce 2010 upálil v Tunisku. Připomíná další případy: Rysszard Siwiec, Vasyl Makoukh, Sándor Bauer, Josef Hlavatý. Především se ale ho snaží pochopit.

Práh, přeložil Tomáš Kybal, 176 stran, 239 Kč

Lenka Klicperová, Markéta Kutilová:

Ve válce

Nové knihy

Příběhy obyčejných lidí, kterým vstoupila do života válka na území Sýrie a Iráku. Příběhy lidí, kterým válka vzala vše, ale i lidí, kteří z ní vyšli posílení. Příběhy statečných žen, příběhy rodin, kterým válka vzala vše. Příběh Masúda, kterého IS unesl a věznil skoro celý rok.

Universum, 304 strany, 399 Kč

Michael Connelly:

Noční směna

Nové knihy

Detektivka Renée Ballardová narazí na případy, se kterými se rozloučit nechce. V garáži byla nalezena šeredně zmlácená prostitutka, v nočním klubu byla zavražděna mladá žena. Navzdory rozkazům nadřízených a přáním parťáka se pouští do pátrání na vlastní pěst.

Domino, přeložil Jan Netolička, 368 stran, 369 Kč

Rachel Caineová:

Na dně

Nové knihy

Gina Royalová vede život šťastně vdané americké hospodyňky se dvěma dětmi. Když je ale kvůli automobilové nehodě odhalen tajný život manžela, ze kterého se vyklube sériový vrah, musí se stát bojovnicí. Gwen najde nový domov na břehu odlehlého jezera...

Moba, 360 stran, 376 Kč

Martin Flosman

S orlem i lvem

Nové knihy

V průběhu tří staletí existence vojenské duchovní služby v rakousko-uherské i československé armádě prošlo jejími řadami mnoho desítek českých kněží. Svoji službu vykonávali věrně a poctivě, i když do jejich životů zasáhly všechny zvraty pohnutých historických událostí.

Epocha, 432 strany, 399 Kč

Jiří Vogl:

Penziopolis

Nové knihy

Autor v dopisu Josefu Rybákovi vzpomíná na Písek svého dětství ve 20. a 30. letech 20. století. Vykresluje živé město se svéráznými obyvateli a jedinečnou atmosférou. Petr Mano jím byl téměř padesát let po jeho vzniku okouzlen natolik, že se rozhodl Voglovi odepsat.

65. pole. 176 stran, 248 Kč

Ateliér života:

Tak pravil Vladimír Kafka

Nové knihy

Za vznikem knihy stála řada různorodých nebo stále se opakujících otázek, které se na Vladimíra Kafku snesly po vydání knihy Život naživo a jež nebylo možné při sebevětší vůli zodpovědět.

Eminent, 288 stran, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám