Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Freddie Mercury zabodoval na Zlatých glóbech a stále kraluje českým kinům

Novinky, ac, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Bohemian Rhapsody se může pochlubit dvěma Zlatými glóby a 750 milióny amerických dolarů na celosvětových tržbách. České publikum není kapelou Queen stále nasyceno a do kin se hrne ve velkém.

Foto: Profimedia.cz

Rami Malek dostal za roli Freddieho prestižní ocenění Zlatý glóbus.

Článek

Snímek mapující kariéru Freddieho Mercuryho se v Česku setkal s obrovským zájmem. V kinech se hraje už deset týdnů, přičemž osmkrát byl nejnavštěvovanější. Nejinak tomu bylo o uplynulém víkendu, kdy měly premiéru jen artové filmy Beautiful Boy a Rok opice. Pro Bohemian Rhapsody tak v distribuci nebyla žádná konkurence. Freddieho tak vidělo dalších 77 984 diváků. Celkem už jich má přes 1,1 miliónu.

Zájem o Bohemian Rhapsody v Česku nejspíš neopadne ani v následujících týdnech. Film získal Zlatý glóbus za nejlepší drama a za nejlepší herecký výkon v dramatu pro Ramiho Maleka. Chybět určitě nebude ani v oscarových nominacích.

Foto: Profimedia.cz

Aquaman se stále drží na druhém místě.

Druhý je stejně jako před týdnem Aquaman. Ten filmové trofeje nesbírá, ale zato generuje velmi slušné tržby, které se celosvětově blíží k miliardě dolarů. Za sebou tak nechal Ligu spravedlnosti i Wonder Woman. Do českých kin Jason Momoa o víkendu přilákal 35 868 diváků.

Změna nenastala ani na třetí pozici, kterou obhájil autorobot Bumblebee ze série Transformers. I když má film zdaleka nejlepší recenze z celé akční ságy, jeho tržby za dřívějšími díly výrazně zaostávají. Dalších 16 752 diváků z českých kin skóre tomuto filmu moc nevylepšilo.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Bohemian Rhapsody77 984
2.2.Aquaman35 868
3.3.Bumblebee16 752
4.4.Čertí brko10 384
5.5.Znovu ve hře10 325
6.6.Spider-Man: Paralelní světy9 358
7.7.Sněhová královna: V zemi zrcadel8 202
8.8.Asterix a tajemství kouzelného lektvaru7 658
9.9.Grinch6 116
10.10.Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny5 211
zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám