Hlavní obsah

Jan Palach či Domestik kandidují na ceny filmové kritiky

Novinky, Stanislav Dvořák

Historický film Jan Palach získal 6 nominací na Ceny české filmové kritiky. Drama Domestik má čtyři. Ceny budou uděleny 2. února.

Trailer k filmu Jan PalachVideo: Cinemart

 
Článek

V kategorii nejlepší film budou soupeřit Domestik, Jan Palach a Všechno bude, v kategorii dokumentů byly nominovány filmy Až přijde válka režiséra Jana Geberta, King Skate Šimona Šafránka a Nic jako dřív Lukáše Kokeše a Kláry Tasovské. Za režii byli nominováni Adam Sedlák (Domestik), Robert Sedláček (Jan Palach) a Olmo Omerzu (Všechno bude).

Foto: Cinemart

Chata na prodej

Mezi nejlepšími scénáři figurují Chata na prodej (Tomáš Pavlíček, Lucie Bokšteflová), Jan Palach (Eva Kantůrková) a Všechno bude (Petr Pýcha).

Na nejlepší herečku byly nominovány Tereza Hofová (Domestik), Jenovéfa Boková (Chvilky) a Zuzana Bydžovská (Jan Palach) a na nejlepší herce Karel Dobrý (Hastrman), Martin Huba (Hovory s TGM) a Viktor Zavadil z filmu Jan Palach.

Foto: KVIFF

Jiří Konvalinka jako cyklista s přílišnými ambicemi.

V kategorii audiovizuální počin kandidují Domestik, zvukový design – Jan Šulcek a Jakub Jurásek, dále Hmyz, výtvarná stylizace Jan Švankmajer, a film Nic jako dřív s kamerou Lukáše Kokeše. V kategorii Mimo kino jsou to televizní snímky Dukla 61, Nagano Tapes a Rédl. Na cenu Innogy za objev roku kandidují Jakub Červenka (Hovory s TGM), Beata Parkanová (Chvilky) a Viktor Zavadil (Jan Palach).

Ceny budou předány 2. 2. 2019 v Divadle Archa v Praze. Moderátory večera budou Jana Plodková a Jiří Havelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám