Hlavní obsah

Letní festivaly už lákají. Bude Morcheeba, Primal Scream i world music

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské letní festivaly už začaly lákat návštěvníky. Open-air festival United Islands of Prague, který nabízí mnoho koncertů zdarma, proběhne 31. května – 2. června 2019. Hned poté následuje 15. a 16. června Respect, zaměřený hlavně na world music, a červen uzavře Metronome Festival Prague 21. a 22. června.

Foto: O & DP

Morcheeba

Článek

Příští rok se open-air festival United Islands of Prague uskuteční o tři týdny dříve, než tomu bylo v minulosti. Poprvé se tak nebude překrývat se sesterským festivalem Metronome. “Rozhodli jsme se vyjít vstříc všem milovníkům kvalitní hudby, kteří si přáli naplno užít jak United Islands, tak i Metronome festival Prague. Příští rok bude mít každý festival svůj vlastní termín. Místo jednoho víkendu, kdy bude Praha žít hudbou, tak nyní připravujeme rovnou dva,” řekl pořadatel festivalů David Gaydečka.

United Islands většinou vyhledávají nové mladé talenty v zahraničí, někdy ale přivezou i hvězdy střední velikosti. Lákají také na aktivity pro dospělé a děti.

Víkend 15. a 16. června se koná festival Respect, který sice není úplně zdarma, ale dvoudenní program nabízí v předprodeji na stránkách Rachot.cz za pouhých 380 korun.

Respect a koncerty pro děti

„Součástí festivalu budou klubové koncerty a speciální koncerty pro děti. Kromě skvělé hudby se můžete těšit také na filmové projekce a hudební workshopy. V rámci festivalové sezóny představí Respect festival jak nejžhavější novinky, tak uskupení, která již dlouhá léta patří ke špičce svého hudebního stylu. První účinkující zveřejníme v nejbližších dnech,“ sdělili ve středu pořadatelé.

Metronome Festival Prague 2019 uvítá klasiky jako Kraftwerk, Morcheeba a Pražský výběr. Na programu jsou také rockoví Primal Scream. Předprodej zvýhodněné edice vstupenek už probíhá na festivalových stránkách www.metronomefestival.cz.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám