Hlavní obsah

José Carreras zavítá do Prahy 5. dubna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný tenorista José Carreras vystoupí 5. dubna 2019 v pražské O2 areně, kde jej doprovodí Český národní symfonický orchestr pod taktovkou Davida Giméneze, uvedla agentura Live Nation.

Foto: Live Nation

José Carreras

Článek

Pěvec španělského původu je znám po celém světě díky populárnímu projektu Tři Tenoři, kde Carreras působil s legendami Plácidem Domingem a Lucianem Pavarottim.

Má však za sebou především desítky operních rolí a pracoval s nejslavnějšími režiséry a dirigenty včetně Herberta von Karajana. Natočil přes sto padesát nahrávek a obdržel řadu ocenění. Má široký záběr od barokní až po moderní hudbu.

José Carreras se věnuje také charitě. Prožil si vlastní zkušenost s leukémií a v roce 1988 založil International Leukaemia Foundation (Nadaci Josého Carrerase proti leukemii), jejímž je i prezidentem. Vstupenky na koncert budou v síti Ticketportal od 5. 12. v 9:00 hodin a ceny se pohybují od 1990 do 4990 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám