Hlavní obsah

Nové knihy: Topol, Kraus, Musil i Morštajnová

Právo, František Cinger

Jedinečná kniha vzpomínek dramatika Josefa Topola. Povídky Ivana Krause. Letecké katastrofy od Lukáše Musila. Hotýlek Aleny Morštajnové. A samozřejmě audiokniha i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Josef Topol:

Sezóny srdce (Collage in adagio): Rozhovor Karla Hvížďaly

Nové knihy

Dramatik Josef Topol (1935–2015) hovoří o dětství v Poříčí nad Sázavou, studiu v Benešově, práci v Divadle E. F. Buriana, o Otomaru Krejčovi a Národním divadle, vzniku Divadla za branou a všech svých divadelních hrách. Všímá si i přátelství s Jiřím Voskovcem...

Torst, 444 strany, 272 Kč

Ivan Kraus:

Soukromý Hollywood

Nové knihy

Zbavil jsem hodiny ručiček a překvapilo mě, jak příjemný to byl výlet, napsal autor povídek. Podmínkou takové cesty je – udělat si trochu času. Dát času prostě trochu na čas. Zároveň je však zakázáno dělat si výčitky – protože chvíle, které potěšily, nemohly být jeho ztrátou.

Academia, 224 strany, 250 Kč

Lukáš Musil:

Letecké katastrofy

Nové knihy

Po Encyklopedii dopravních letadel se autor soustředil na tragédie spojené s leteckým provozem. Čtenář se dozví o nehodě legendárního stroje Concorde, o srážce dvou Boeingů 747 na Kanárských ostrovech, o nehodě hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl a dalších.

Regia, 288 stran, 399 Kč

Alena Morštajnová:

Hotýlek

Nové knihy

V šedesátých letech přebírá vedení malého hotelu Václav, vnuk původního majitele, muž bez jasných názorů i charakteru, který obratně proplouvá komunistickým režimem. Přesto stále drží rodinný podnik pohromadě. To má však zničující vliv nejen na vztahy v rodině.

One Hot Book, CD, mp 3, 9:35 hodin, 299 Kč

Paula Dalyová:

Přátele měj nablízku

Nové knihy

Kdo je sériová milenka? Žena, která si vyhlédne něčího manžela, omotá si ho kolem prstu a přesvědčí ho, aby opustil rodinu. Pak ho odkopne a vydá se za další obětí. A tak dál. Jenže co když je sériová milenka vaše nejlepší přítelkyně a přijede na návštěvu k vám?

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 296 stran, 299 Kč

Stanislav Češka:

Dvojitá vražda

Nové knihy

Čtvrtý příběh ze série románů inspirovaných příběhy, které řešili brněnští kriminalisté. Museli vyjet hned ke dvěma případům, ze kterých se vyklubaly vraždy. Přivolaný policista z obvodního oddělení našel ve sklepě botu, ze které čouhala ženská noha...

Moba, 288 stran, 269 Kč, e-kniha 169 Kč

František Niedl:

Rozervané království

Nové knihy

Jindřich z Lipé sedí ve věži pevného hradu Týřov, ale pokud si král Jan Lucemburský myslel, že když přidusí a později možná i odsekne hlavu hydry odbojných českých pánů, mýlil se. Ronovci, jedni z nejpřednějších českých panských rodů, povstali a s nimi i další...

Moba, 287 stran, e-kniha 199 Kč

Anthony Riches:

Centurioni 1: Zrada

Nové knihy

Řím roku 68 n. l.: Císař Nero spáchal sebevraždu a v zemi zavládl chaos. Nástupce Galba se dopouští fatální chyby. Propouští z císařské gardy nezkorumpovatelné příslušníky germánských Batavů. Z přátel a věrných spojenců se stávají oběti intrik a nepřátelé ve válce.

BB art, přeložil Petr Kovács, 368 stran, 299 Kč

Dan Abnett, Brad Walker:

Aquaman 1: Pád do hlubin

Nové knihy

Jmenuje se Arthur Curry a je známý jako Král Atlantidy. Člen Ligy spravedlnosti. Zatímco se snaží vylepšit obraz na veřejnosti, z hlubiny povstávají síly odhodlané rozdrtit jeho sny i naděje. Skupina atlanťanských teroristů vyhlásila válku svému králi i suchozemskému světu.

BB art, přeložil Changer the Elder, 176 stran, 299 Kč

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám