Hlavní obsah

Festival Krásný ztráty bude 9. srpna. Spojí mladé a staré rockery

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Festival Krásný ztráty live (9. a 10. srpna 2019) zve zpěvák Michal Prokop na Statek Všetice na Benešovsku.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Prokop oslaví založení skupiny Framus 5.

Článek

Festival pojmenovaný po velkém hitu a také po pořadu, který Prokop v České televizi moderoval, uvítá na statku několik generací rockerů, od „otců zakladatelů” přes různé kapely 70., 80. a 90. let až po současné mladé rockové formace. Přítomna bude i alternativní scéna navazující na tradici festivalu Všetická jízda.

Kapely se nevybírají podle masové popularity, ale podle excelentní kvality, na které si Michal Prokop jako iniciátor festivalu a jeho spoludramaturg zakládá i ve vlastní tvorbě.

„I letos chceme na festival pozvat především ty hudebníky, kteří zásadně ovlivnili nebo ovlivňují českou rockovou muziku. U mladších se řídíme intuicí, ty starší již důkladně prověřil čas. Návštěvníkům samozřejmě opět zahrajeme i my, tedy Framus Five,“ uvedl Michal Prokop. Program festivalu slibují pořadatelé brzy zveřejnit.

Poprvé se festival konal v západočeském Lokti v létě 2016, kde Michal Prokop oslavil sedmdesáté narozeniny, a vystoupili tam např. Vladimír Mišík, Roman Dragoun, Progres 2, Electric Lady, Jananas, Zrní, Druhá tráva nebo Tata Bojs.

Předprodej první vlny nejvýhodnějších vstupenek byl spuštěn v síti Ticketportal. Více informací ohledně areálu, dopravy a ubytování najdete na oficiálním webu festivalu www.krasnyztratyvsetice.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám