Hlavní obsah

Do divadel míří Havel, Kronerová, muzikálová opera i politický kabaret

Právo, Radmila Hrdinová

Pestrý přehled divadelních premiér nabízí týden do 18. listopadu. První novinkou na repertoáru aktuální sezony Vršovického divadla MANA je hra Gin Game amerického dramatika D. L. Coburna, ověnčená Pulitzerovou cenou.

Foto: Alena Hrbková

Herečka Zuzana Kronerová je protagonistkou inscenace Gin Game Vršovického divadla MANA.

Článek

Inscenace v režii Ondřeje Zajíce nabízí ojedinělou hereckou příležitost slovenské hvězdě Zuzaně Kronerové a Dušanu Sitkovi. Příběh o karetní vášni a křehkém přátelství bude uveden 13. listopadu.

Druhou premiérou nové sezony pražského Divadla v Dlouhé jsou Dopisy Olze Václava Havla. S podtitulem ...o klopotném hledání sebe sama je divadlo uvádí v adaptaci a režii tandemu SKUTR. Premiéra se koná 17. listopadu.

Nuselské Divadlo Na Jezerce uvádí v předvečer svátečního dnes sametové revoluce představení Res publica II, které navazuje na kabarety předrevolučního Realistického divadla z let 1988 a 1989. Třetí díl se zaměří přednostně na další perspektivy českého státu. Dvouhodinové představení bude na nuselské scéně uvedeno pouze v jediném večeru 16. listopadu.

Historii českých zemí v muzikálové opeře s hudbou Lukáše Sommera, doprovázené pantomimou a s výtvarníky, kteří budou přímo před zraky diváků vytvářet scénu, nabízí titul Časoplet souboru Operastudio Praha. Ve dvou představeních v režii Vojtěcha Svobody 14. a 15. listopadu bude dílo uvedeno v prostorách Pražské křižovatky pod záštitou Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

Williamsovo slavné drama Tramvaj do stanice Touha v taneční podobě uvede baletní soubor Jihočeského divadla v Českých Budějovicích s hudbou Arvo Pärta a v režii a choreografii Libora Vaculíka. Jedná se koprodukci, kdy se v jedné taneční inscenaci spojí divadla dvou partnerských měst - německého Pasova a Českých Budějovic. Jihočeská premiéra se uskuteční 16. listopadu, pasovská 1. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám