Hlavní obsah

Nová alba: Barbra Streisand, Martin Chodúr, The Prodigy i Progres 2

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nálet nových alb na vánoční trh pomalu vrcholí. V těchto dnech vychází pozoruhodná dávka tuzemských novinek, mezi kterými je mimo jiné i deska skupiny Progres 2, jež vyšla po třiceti letech kapelního mlčení, i počinů zahraničních hvězd. Těm vládne zejména tentokrát politicky motivovaná Barbra Streisandová.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Barbra Streisand: Walls

Foto: Columbia

Nová alba

Walls je šestatřicáté album americké zpěvačky a herečky Barbry Streisandové. Pozornost na sebe poutá singl Don’t Lie To Me, ve kterém zpěvačka kritizuje americkou politiku a prezidenta Trumpa. Kromě původních písni, na nichž se Streisandová podílela i jako spoluautorka, je na desce i několik předělávek.

Martin Chodúr: Hallelujah (Vánoční písně a koledy)

Foto: Supraphon

Nová alba

Zpěvák a hudebník Martin Chodúr se rozhodl nahrát zvukově a atmosférou výrazné vánoční album. Pořídil je s Janáčkovou filharmonií Ostrava a je na něm čtrnáct skladeb ve svátečním hávu.

Dead Can Dance: Dionysus

Foto: PIAS Recordings

Nová alba

Deváté studiové album britsko-australské dvojice Dead Can Dance (Lisa Gerrardová a Brendan Perry) přináší sedm skladeb. Je to mix stylů, jsou v nich world music, dark wave, taneční hudba i další vlivy.

The Prodigy: No Tourists

Foto: BMG

Nová alba

The Prodigy je formace, která se příliš nemění. Své nejlepší období měla v devadesátých letech, nyní na svých albech tu lépe, jinde o poznání těžkopádněji navazuje na tehdejší styl, který ji proslavil. No Tourists je její sedmé album.

Progres 2: Tulák po hvězdách

Foto: Indies Scope

Nová alba

Po dlouhých třiceti letech vydává skupina Progres 2 nové album pod svým názvem. Inspirovala se knihou Jacka Londona Tulák po hvězdách, stylově navázala na art rock, se kterým se prezentovala na svých předešlých deskách.

Rybičky 48: Best Fuck Off/Pořád nás to baví

Foto: archív Rybičky 48

Nová alba

Kutnohorská rocková kapela Rybičky 48 vydala 1. listopadu dvojalbum Best Fuck Off/Pořád nás to baví. Na prvním nosiči jsou singly z posledních měsíců, na druhém skladby, které si jednotliví členové formace napsali každý podle vlastního vkusu a uvážení. Již 26. října vyrazila na koncertní turné, které vyvrcholí 15. prosince v Brně.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám