Hlavní obsah

Videoklip k písni ZZZ od Xindla X a Jananas spojil řadu známých osobností

Právo, jaš, kul

Xindl X, skupina Jananas a spousta hvězdných hostů rozsvítili svět nevidomých ve videoklipu k singlu ZZZ, který se stal novou písničkou Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, jenž už patnáct let pomáhá těžce zrakově postiženým. Píseň vznikla ve spolupráci s britským producentem Jonathanem Owusu – Yianomahem.

Videoklip k písničce ZZZVideo: archiv umělců

 
Článek

V klipu vystupují například moderátorka Lucie Výborná, sportovní komentátor Robert Záruba, kardiochirurg Jan Pirk, herci Dana Morávková, Lukáš Pavlásek a Richard Genzer, kapela Slza a mnoho dalších známých tváří.

Nápad oslovit k napsání písně vzešel z debat hudebního dramaturga Petra Krále a týmu nadačního fondu, když přemýšleli o tom, jaké překvapení připravit na koncert k 15. narozeninám Světlušky.

„S Xindlem X a kapelou Jananas jsme se shodli na tom, že nechceme nic smutného a melancholického, ale naopak veselou písničku s pozitivní energií. Něco přes týden po naší schůzce jsme dostali demonahrávku natočenou na mobil, a hned na první poslech jsme věděli, že je to ono. Je to hravý song s chytlavou muzikou a skvělým textem, založeným na bezvadném nápadu,“ říká za Světlušku Šárka Jurásková.

Foto: archiv umělců

Z natáčení videoklipu k písni.

Spolupráci si pochvalují i Xindl X s Janou Infeldovou a Janem Vávrou ze skupiny Jananas. „Kamarádíme se už více než deset let. Jana mi dokonce hostovala na mé první desce, ale společnou píseň obou kapel jsme ještě neudělali. Jsem moc rád, že k tomu došlo, protože spojení našich tvůrčích energií funguje výborně,“ říká Ondřej Ládek alias Xindl X.

„Písní ZZZ jsme chtěli předat pozitivní energii. Vlastně jsme chtěli motivovat lidi, aby dělali svět lepší. Každý může být Světluškou, tím majákem, který bude ostatní navádět,“ rozvádí myšlenku skladby její spoluautorka Jana Infeldová.

Píseň zazněla poprvé naživo před několika týdny na Benefičním koncertě Světlo pro Světlušku a nyní získává i klipovou podobu. Její režie se ujal Radim Věžník a do natáčení se zapojily známé osobnosti, které už Světlušku v minulosti podpořily nebo s ní spolupracovaly.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám