Hlavní obsah

Ondřej Ruml vydá duchovně laděné album, doprovodí ho Bolek Polívka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Ondřej Ruml vyšle 9. listopadu na předvánoční trh alternativnější duchovní album Zapomenutý příběh. Písně Zdeňka N. Bričkovského a koledu Narodil se Kristus Pán doprovází slovem herec Bolek Polívka.

Foto: Warner Music

Ondřej Ruml

Článek

„Zapomenutý příběh vypráví nejen o narození Ježíška v Betlémě, ale i o tajemném zrození zářivého Světla v nás. To Světlo se v nás může rozsvěcet každý den – drobnými dobrými skutky, láskou k druhému člověku,“ uvedl autor písní Zdeněk N. Bričkovský s tím, že se lidé mohou tímto příběhem inspirovat po celý rok, nejen o Vánocích.

„Na těch písních mě hned něco zaujalo. Byla to jednoduchost a čistota, kterou vlastně už dlouho hledám… Hledám vlastně obyčejnou písničku. A tady jich bylo hned deset. Hned jsem věděl, že mi nezbývá nic jiného než zkusit vše nazpívat se vší pokorou a láskou k tomu příběhu, protože jsem cítil, že se mě velmi dotýká,“ tvrdí Ondřej Ruml.

Na desce bude slyšet i dětský sbor Iuventus, Gaude! z Jablonce nad Nisou a muzikanti, se kterými Ondřej Ruml spolupracoval již na předchozích projektech, ať už to bylo album písní Ježka, Voskovce a Wericha, nebo Horáčkův Český kalendář: Josef Štěpánek (kytary), Rasťo Uhrík (kontrabas, baskytara), Martin Rufer (piano) a Jana Bezpalcová (akordeon). Rytmickou složku v podobě cajonu a dalších všemožných perkusí hraje zpěvák sám. Umělecká díla vytvořila speciálně pro obal tohoto alba výtvarnice Jitka Chrištofová.

Reklama

Výběr článků

Načítám