Hlavní obsah

Ondřej Ruml vydá duchovně laděné album, doprovodí ho Bolek Polívka

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Ondřej Ruml vyšle 9. listopadu na předvánoční trh alternativnější duchovní album Zapomenutý příběh. Písně Zdeňka N. Bričkovského a koledu Narodil se Kristus Pán doprovází slovem herec Bolek Polívka.

Foto: Warner Music

Ondřej Ruml

Článek

„Zapomenutý příběh vypráví nejen o narození Ježíška v Betlémě, ale i o tajemném zrození zářivého Světla v nás. To Světlo se v nás může rozsvěcet každý den – drobnými dobrými skutky, láskou k druhému člověku,“ uvedl autor písní Zdeněk N. Bričkovský s tím, že se lidé mohou tímto příběhem inspirovat po celý rok, nejen o Vánocích.

„Na těch písních mě hned něco zaujalo. Byla to jednoduchost a čistota, kterou vlastně už dlouho hledám… Hledám vlastně obyčejnou písničku. A tady jich bylo hned deset. Hned jsem věděl, že mi nezbývá nic jiného než zkusit vše nazpívat se vší pokorou a láskou k tomu příběhu, protože jsem cítil, že se mě velmi dotýká,“ tvrdí Ondřej Ruml.

Na desce bude slyšet i dětský sbor Iuventus, Gaude! z Jablonce nad Nisou a muzikanti, se kterými Ondřej Ruml spolupracoval již na předchozích projektech, ať už to bylo album písní Ježka, Voskovce a Wericha, nebo Horáčkův Český kalendář: Josef Štěpánek (kytary), Rasťo Uhrík (kontrabas, baskytara), Martin Rufer (piano) a Jana Bezpalcová (akordeon). Rytmickou složku v podobě cajonu a dalších všemožných perkusí hraje zpěvák sám. Umělecká díla vytvořila speciálně pro obal tohoto alba výtvarnice Jitka Chrištofová.

Reklama

Výběr článků

Načítám