Hlavní obsah

Králové zlodějů. Když důchodci provedou největší loupež v dějinách

Novinky, Stanislav Dvořák

Kriminální příběh se suchým britským humorem slibují tvůrci filmu Králové zlodějů. Scénář založili na skutečné události z roku 2015. Do kin vstoupí 18. října.

Ukázka z filmu Kings of ThievesVideo: Studio Canal

 
Článek

Režisér James Marsh obsadil do svého snímku slavného Michaela Caina, Charlieho Coxe, Michaela Gambona z Harryho Pottera, Jima Broadbenta, Raye Winstona, Paula Whitehouse či Toma Courtenayho.

Foto: Bioscop

Michael Caine

Když se v roce 2015 odehrála v Londýně největší loupež v historii Velké Británie – během velikonočního víkendu zmizely z úschovny klenotů v Hatton Garden šperky  a peníze za více než 200 miliónů liber –, nikdo netušil, že čin spáchala skupina seniorů.

Foto: Bioscop

Králové zlodějů v akci

Policie rozpoznala hned, že jde o extrémně profesionální a dobře organizovanou skupinu pachatelů, ale později se nestačila divit. Dopadla gang důchodců mezi 60 až téměř 80 lety. Hlavou celé akce byl 77letý Brian Reader (Michael Cane), který se svou partou seniorů dokázal naplánovat a provést jednu z nejodvážnějších loupeží.

Foto: Bioscop

Králové zlodějů

Příběh inspiroval scenáristu Joea Penhalla k napsání filmové verze. Hudbu složil Benjamin Wallfisch a za kamerou stál Danny Cohen.

Reklama

Výběr článků

Načítám