Hlavní obsah

Filmové premiéry: Toman, Venom, Zrodila se hvězda, Jack staví dům či Bella a Sebastian 3

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Toman je příběhem rozporuplné osoby Zdeňka Tomana, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu. Do kin se řítí i jeden z nejzáhadnějších anti-hrdinů marvelovského světa ve filmu Venom. Bradley Cooper a Lady Gaga hrají hlavní role ve snímku Zrodila se hvězda. Lars von Trier natočil další velmi osobitý film Jack staví dům. Nový příběh o přátelství chlapce a psa uvidíme ve filmu Bella a Sebastian 3. Mezi Lotyšskem a Ruskem se odehrává dokument Neklidná hranice.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Toman

Trailer k filmu TomanVideo: Falcon

Zdeněk Toman byl šéf československé zahraniční rozvědky, bezskrupulózní obchodník s obrovskou mocí a zásadním úkolem: sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby. A Toman peníze sehnat uměl. Pro sebe, pro rodinu i pro stranu. Cena, kterou za svou kariéru zaplatil on i jeho blízcí, byla pak vysoká.

Toman, Česko/Slovensko 2018, drama, 145 min., režie: Ondřej Trojan, hrají: Jiří Macháček, Kateřina Winterová, Kristýna Boková, Stanislav Majer, Marek Taclík a další.

Venom

Trailer k filmu VenomVideo: Falcon

Novinář Eddie se pokusil odhalit zločiny zakladatele Nadace pro život Carltona Drakea, což ho stálo kariéru i vztah se snoubenkou Anne. Při vyšetřování Drakeových experimentů naváže Eddie nechtěně symbiózu s mimozemským organizmem Venomem, který mu propůjčí nadlidské schopnosti. Pro Eddieho je Venom sice smrtelně nebezpečný, avšak moc, kterou mu symbiont propůjčuje, je opojně osvobozující.

Venom, USA 2018, Akční sci-fi, 118 min., režie: Ruben Fleischer, hrají: Tom Hardy, Michelle Williamsová, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott a další.

Zrodila se hvězda

Trailer k filmu Zrodila se hvězda Video: Vertical Ent.

Již počtvrté přichází do kin film s názvem Zrodila se hvězda o vzestupu jedné star a pádu druhé. Bradley Cooper natočil jako svůj režijní debut příběh hvězdy country hudby Jacksona Mainea (sám ho i hraje), který se zamiluje se do neznámé talentované zpěvačky Ally a přiměje ji k vystupování. Ale když její raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií.

Zrodila se hvězda, USA 2018, romantické drama, 138 min., režie: Bradley Cooper, hrají: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos a další.

Jack staví dům

Trailer k filmu Jack staví důmVideo: Aerofilms

Pro sériového vraha Jacka je každé zabití uměleckým dílem. Své temné mistrovství se snaží během let vybrousit k dokonalosti. I přes jeho vysokou inteligenci se policie pomalu přibližuje, zatímco Jack víc a víc riskuje na cestě k dokonalé vraždě.

Jack staví dům, Dánsko 2018, drama/thriller, 155 min., režie: Lars von Trier, hrají: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurmanová, Riley Keough a další.

Bella a Sebastian 3

Trailer k filmu Bella a SebastianVideo: Mirius film

Uběhly už dva roky od posledního příběhu o přátelství mezi Bellou a Sebastianem. Sebastian dospívá a z Belly se stává maminka tří roztomilých štěňátek. Pierre a Angelina budou mít svatbu a sní o novém životě na jiném místě… Sebastian však své hory opustit nechce, navíc bude mít důvod udělat všechno pro to, aby Bellu a štěňata ochránil.

Bella a Sebastian: Přátelé navždy, Francie 2017, rodinný dobrodružný, 91 min., režie: Clovis Cornillac, hrají: Clovis Cornillac, Anne Benoît, Félix Bossuet, Tchéky Karyo a další.

Neklidná hranice

Trailer k filmu Neklidná hranice

Východní hranice Evropy s Ruskem dělí dva protichůdné pohledy na minulost i současnost. Tuhle oblast dokonce televize BBC označila za místo, kde současné napětí přeroste ve 3. světovou válku. Významný lotyšský autor Dāvis Sīmanis přináší o napětí v těchto místech výbušné svědectví.

Neklidná hranice, Česko/Lotyšsko 2018, dokument, 88 min., režie: Dāvis Sīmanis

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám