Hlavní obsah

Skupina Trojky představuje klip z cesty Ukrajinou, Moldávií a Rumunskem

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K měsíční cestě po Ukrajině, Moldávii a Rumunsku inspirovala pražskou skupinu Trojky, tedy Veroniku Kratochvílovou a Aleše Zenkla, její píseň Horizont. Natočili k ní videoklip, který nejlépe vystihuje atmosféru toho, co na cestě prožili. Na Novinkách.cz má premiéru.

Nový klip skupiny Trojky.Video: archív skupiny

 
Článek

„Kdykoliv se člověk vydá na cestu, nemá jasný cíl ani očekávání, začnou se dít neuvěřitelné věci. Potká spoustu zajímavých lidí a objeví místa, která mu žádný průvodce nedoporučí. Píseň Horizont je přesně o tom. Jen tak si vyjet, nechat čas plynout, dívat se kolem sebe a užívat si každý okamžik,“ říká Kratochvílová.

Vyjeli až do ukrajinského města Umaň, kde se účastnili oslav židovského Nového roku Rosh Hashanah, projížděli vesnicemi, městy, vykoupali se v Černém moři u Oděsy a v moldavské Soroce potkali cikánského krále. Natáčeli, kdykoliv si vzpomněli, na dvě go-pro kamery a záběry po návratu předali Adamovi Kořínkovi, který z nich sestřihal výsledný videoklip.

„Chtěli jsme se dostat do míst, které jsme ani jeden ještě nikdy nenavštívili, a to se povedlo. Myslím, že na tenhle výlet jen tak nezapomeneme,“ uvedl Zenkl.

Oproti singlu IQ, který se nese v hodně ironickém duchu, je píseň Horizont trochu jinou ochutnávkou z debutové desky Trojek, která vyjde v březnu příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám