Hlavní obsah

Skupina Zrní konečně natočila klip k písničce Hýkal

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladenská kapela Zrní se po více než šesti letech rozhodla natočit videoklip k písničce Hýkal. Režie se ujal Tomáš Bláha a příběh klipu pojednává o dospívajícím outsiderovi. Formace dokončuje nové čtyřpísňové EP Spící, které vyjde 26. října.

Nový klip kapely ZrníVideo: skupina Zrní

 
Článek

Skladba Hýkal vznikla v roce 2011 během kapelního soustředění. „Noc, hoří dřevo v kamnech, ležím na gauči se zavřenýma očima a do mikrofonu vyprávím bůhví odkud se zjevivší výjev lesního hýkala, morbidního mravenčího přízraku, který jí zlé lidi. Text jsem takhle zaimprovizoval a už jsem s ním nehnul. Přepsal jsem ho tak, jak ho mé podvědomí vyplivlo,“ prozradil zpěvák Jan Unger.

Skladba vyšla v roce 2012 na albu Soundtrack ke konci světa, za kterou skupina obdržela cenu Anděl. Hýkal patří mezi fanoušky k nejoblíbenějším písničkám formace.

Videoklip natočil režisér Tomáš Bláha, který se Zrním spolupracuje od nahrávání poslední desky Jiskřící, kdy s ním pobýval v Madridu. Hýkal je čtvrtým a doposud největším společně realizovaným projektem. Příběh je zasazen do prostředí teenagerů, jež vytváří prostor pro vznik hýkala, lesního ducha a v přeneseném významu alter ega bojujícího proti vlastnímu strachu a bezpráví. Ve vedlejších rolích si zahráli náctiletí fanoušci kapely, kteří se ozvali na základě výzvy zveřejněné na facebookovém profilu Zrní.

V říjnu vyjde na malém vinylu minialbum Spící, soubor písniček nahraných ve Španělsku, jež se nevešly na desku Jiskřící. Bude pokřtěno 1. listopadu na Flédě v Brně a 17. prosince v Lucerna Music Baru v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám