Hlavní obsah

Chtěl si zahrát s Princem. Ondřej Pivec vystoupí v Praze a Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborný česko-americký varhaník a klávesák Ondřej Pivec vystoupí s americkou zpěvačkou Kennedy z projektu Kennedy Administration v Česku - v pátek 7. září v rámci Music Festiwallu v Praze a pak 29. října v plzeňské Měšťanské besedě a 7. listopadu v Metro Music Baru v Brně.

Klip Heaven only knowsVideo: Kennedy Administration

 
Článek

Pivec doprovází špičkového soul-jazzového zpěváka Gregoryho Portera po celém světě a má také svůj projekt Kennedy Administration nebo hraje s harmonikářem Grégoirem Maretem a Richardem Bonou.

Protože působí v New Yorku, „tak trochu se těšil“, že by si někdy mohl zahrát se slavným Princem, ten ale náhle zesnul.

Foto: Ondřej Pivec

Ondřej Pivec

I Gregory Porter, se kterým vystupuje pravidelně, je ale slušná hvězda. „Dává mi to stále velmi mnoho. Zaprvé sebedůvěru, která tehdy po sedmi letech mezi těmi nejlepšími v NYC značně pokulhávala. Ne snad, že bych si najednou myslel, že něco umím, ale teď už věřím tomu, že když se na něco pořádně připravím, nemusím se za výsledek stydět,“ řekl Pivec.

Je velkým milovníkem starých kultovních nástrojů typu Fender Rhodes a Hammond B3, jejichž kouzla současné digitální nástroje dosahují jen velmi těžko.

„Moje obsesivní neschopnost se spokojit s jakýmkoli současným výrobcem digitálních nástrojů mě dovedla až k úzké spolupráci s jedním z nich. První výsledky se už začaly objevovat - a ještě se projeví. Už se nemůžu dočkat,“ naznačil.

„V pátek 7. září hraju s Kennedy a mými kamarády na hudebním Festiwallu v areálu Kytary.cz v Modřanech v Praze. Vstup je zdarma, celá akce je oslavou hudby, takže doporučuju zajít! 8. září tam probíhá také spousta workshopů, jeden povedu i já - takže se začínající i pokročilí hudebníci mohou přijít podívat,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám