Hlavní obsah

Koncertem Čechomoru začíná Soundtrack Poděbrady

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady začne ve čtvrtek. Zahájí ho v 19 hodin skupina Čechomor premiérou nově pojatých skladeb z českého filmu Rok ďábla.

Foto: Zdeněk Hejduk

Karel Holas ze skupiny Čechomor.

Článek

Další dny třetího ročníku festivalu přinesou světovou premiéru koncertu nejznámějších melodií Ondřeje Soukupa (31. srpna ve 20 hod.), koncert filmových melodií francouzského skladatele Erika Serry (1. září ve 20 hodin), který bude v Poděbradech přítomen, i unikátního soundtracku k hernímu megahitu Kingdom Come: Deliverance (2. září v 18 hodin).

„Program celého festivalu se pohybuje od vystoupení klasických orchestrů k rockovým kapelám, od pohádek k videohře, od Kolji k agentovi 007,“ přiblížila programovou škálu festivalu dramaturgyně Karla Sluková.

Tradicí je sobotní Koncert před půlnocí, který je pro návštěvníky festivalu zdarma. Letos jím bude show Vivaldianno, mezinárodní projekt o životním příběhu hudebního génia Antonia Vivaldiho. Zaujme spojením barokní hudby s artrockovým zvukem, tancem a velkoplošnou animací.

„Koncert bude exkluzivní nejen díky návštěvě americké violoncellistky Tiny Guo, sólistky Hanse Zimmera, San Diego Symphony a dalších, ale také obřími projekcemi přímo na vnější zdi poděbradského zámku. Nejlepší výhled se tak divákům naskytne z protějšího břehu Labe u kryté koncertní haly nebo z Městského ostrova,” říká Michal Dvořák, ředitel festivalu.

V rámci programu pak bude spousta umělců vystupovat v Poděbradech na různých místech zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám